top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De engel van de stad – Eva García Sáenz de Urturi

Na het luisteren van de eerste vier delen, hoogste tijd voor het laatste deel.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789046178652 | 30 november 2023 Uitgeverij A.W. Bruna | Prijs €15,99


Voor het lezen:

Na het luisteren van de eerste vier delen, ben ik erg benieuwd hoe de serie gaat eindigen. Hoe zal het verder gaan met Unai, nu hij meer weet over zijn familiegeschiedenis en zijn moeder. Gaat hij nu zijn werk als profiler en rechercheur echt achter zich laten? Ik ben erg benieuwd...

 

Het verhaal:

Een Venetiaans palazzo brandt af terwijl er een bijeenkomst van de vereniging van Antiquarische Boekverkopers plaatsvindt. De lichamen van de slachtoffers worden daarna alleen niet tussen het puin aangetroffen. Unai's moeder, Itaca, was eerder al betrokken bij een brand met identieke omstandigheden tientallen jaren geleden.

Ondertussen zoekt inspecteur Estíbaliz naar antwoorden op een overval waarbij de vader van Unai om het leven werd gebracht. Unai aarzelt of hij terug wil keren naar het onderzoek, want deze keuze voelt voor hem als het kiezen tussen zijn gezin of de antwoorden waar hij al lang naar op zoek is. Hierdoor komt Unai op een kruispunt in zijn leven te staan: Gaat hij zijn verleden oplossen? Of zal hij zich richten op zijn toekomst?

 

Mijn ervaring:

We duiken wederom terug in de familiegeschiedenis van Unai, ofwel Kraken. Gedurende ieder deel van deze serie wordt het hoofdpersonage met zijn daarbij behorende familiegeschiedenis steeds verder opgelost en uitgeplozen. Hierdoor krijgen de personages ieder deel meer diepgang en krijg je meer inzicht in de werkelijke gebeurtenissen.


Ook dit deel heeft Eva García Sáenz de Urturi weer geweldig goed geschreven. Het is een gedetailleerde verhaallijn, die erg goed in elkaar zit. Daarbij schrijft ze levendig, vlot en weet ze perfect op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen en te vertragen waardoor het verhaal spannend blijft en haar kracht behoudt.


De verhaallijn is weer onderverdeeld tussen het heden en het verleden, die elkaar in een vrij vlot tempo opvolgen. Beide verhaallijnen zijn goed opgezet en uitgewerkt en hebben genoeg wendingen en gebeurtenissen die de spanning erin houden. De verhaallijn van het verleden krijgt steeds meer aanknopingspunten met het heden, waardoor de puzzel beetje bij beetje wordt opgelost. Toch weet Eva García Sáenz de Urturi dit weer zo te doen, dat het verhaal tot aan het einde spannend blijft hoe de verhaallijn uiteindelijk gaat afsluiten. Dit heeft ze verrassend goed weten te doen.


De engel van de stad is het vijfde en laatste deel van de serie van Eva García Sáenz de Urturi. Het is levendig, vlot en gedetailleerd beschreven. De personages krijgen gedurende de delen meer diepgang en de verhaallijn is ontzettend goed en sterk uitgewerkt. De serie moet wel op volgorde worden gelezen of beluisterd, maar het is echt een erg goede, spannende en mooie serie die absoluut een must-read is!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page