top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De engelenmoord – Bjorn van den Eynde

Deze nieuwe thriller maakte me gelijk door de uitnodigende cover nieuwsgierig. Van Uitgeverij Pelckmans kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789463373135 | 15 februari 2023 | 384 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs €22,-


Voor het lezen:

Deze thriller maakt me direct nieuwsgierig. De donkere cover met daarop een witte veer, het gebroken glas en de bloedspetters. Zeker in combinatie met de titel in dezelfde rode kleur als het bloed vormt een sterk en intrigerend beeld. Het is mijn eerste kennismaking met de schrijver Bjorn van den Eynde, maar aangezien ik zie dat hij al veel op zijn naam heeft staan, heb ik enorm hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Een spannende en onstuimige zoektocht van een Vlaam en een Waal door België. Het lichaam van de achttienjarige Julie Dumoulin wordt gevonden met een doorgesneden keel en een stuk vinylplaat van Angèle. Kort daarna wordt ook haar vriend dood aangetroffen, waarbij zijn handen zijn afgezaagd en zijn mond is volgepropt met rubber. Op beide slachtoffers is een wit veertje achter gelaten. Deze gruwelmoorden doen denken aan een reeks van moorden in de jaren negentig. De seriemoordenaar van toen lijkt terug te zijn.

Jonge rechercheur Marjolein De Vriese ziet veel overeenkomsten met de laatste zaak waaraan haar vader werkte voordat hij werd vermoord. Ze is vastbesloten nu de zaak op te lossen. Samen met rechercheur Nathan Durnez gaat ze aan de slag bij de federale politie in Brussel.

Lukt het hen samen om het wrede spel van raadsels en codetaal op te lossen? Zeker wanneer er steeds meer slachtoffers lijken te vallen. Wat wil de dader hen duidelijk maken? Wat heeft het verleden hiermee te maken?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een gruwelijk, huiveringwekkend en aangrijpend proloog waarin Julie Dumoulin om het leven wordt gebracht. Hierdoor wordt je als lezer zo nieuwsgierig gemaakt dat je het verhaal moet lezen.


Bjorn van den Eynde heeft een enorm levendige en realistische schrijfstijl, wat ervoor zorgt dat je compleet in het verhaal op gaat en het soms gruwelijke verhaal werkelijk voor je ogen ziet gebeuren. Daarbij zijn de hoofdstukken erg kort en schrijft hij vlot en krachtig, waardoor het boek ongelofelijk lekker en fijn leest. Wel moest ik in het begin wennen aan de Belgische woorden die in het verhaal gebruikt worden.


Het verhaal bestaat uit twee verhaallijnen. De ene verhaallijn is vanuit Marjolein De Vriese geschreven en volgt de rechercheurs in hun zoektocht naar de dader van de moorden. De andere verhaallijn is die vanuit de moordenaar. Door deze wisseling weet Bjorn van den Eynde een enorme spanning op te bouwen. Daarbij zijn de personages en met name Marjolein De Vriese en Nathan Durnez enorm sterk en goed neergezet.

De verhaallijn is erg spannend, origineel en zit super goed in elkaar. Als lezer, puzzel je dan ook echt mee in de oplossing van de moordzaken. Hoe zit de vork in de steel? Wat is het motief? Wat is de moordenaar van plan? Bjorn van den Eynde weet op de juiste momenten het verhaal te vertragen en meer in detail te gaan en soms juist te versnellen waardoor de spanning goed oploopt. Zeker richting het einde weet hij de spanningsboog enorm goed op te bouwen. Het daverende plot wist me te verrassen. De puzzelstukjes passen goed in elkaar en alles valt op zijn plek, het verhaal is prachtig afgerond.


De engelenmoord is een super spannende, goede en originele thriller. Het is enorm levendig en realistisch geschreven, daarbij weten de gebeurtenissen en wendingen de spanning goed op te bouwen. Het zijn korte hoofdstukken, maar geloof me, als je aan dit boek begint wil je hem niet wegleggen voordat hij uit is. Het plot is verrassend en enorm sterk en zorgt voor een klapper van een afsluiter. Een mega dikke aanrader.

Ik hoop dan ook enorm dat er nog meer delen van De Vriese & Durnez gaan volgen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page