top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De enige die overbleef – Riley Sager

Ik kreeg van Uitgeverij AmboAnthos de vraag of ik deel wilde nemen aan de blogtour van deze veelbelovende thriller.

Nederlands | Paperback | 9789026366161 | 10 mei 2024 | 432 pagina's Uitgeverij AmboAnthos | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Van Uitgeverij AmboAnthos kreeg ik de vraag of ik deel wilde nemen aan de blogtour van deze veelbelovende thriller. In de eerste instantie zou deze thriller door de cover, niet direct mijn aandacht trekken. Ik vind het een heel zware cover en ook het rood met de berg en de blauwe letters vind ik persoonlijk niet echt sprekend. Wel weet de flaptekst me direct erg nieuwsgierig en enthousiast te maken. Dit belooft een goede en spannende thriller. Ik heb daarom hoge verwachtingen van het verhaal.

 

Het verhaal:

In het dorp gaat een rijmpje de ronde over het gezin Hope in de jaren twintig. Ze stak haar vader neer, vermoordde haar moeder en hing vervolgens haar zus op...

De enige overlevende van dit voorval is Lenora Hope. De meeste denken dat zij achter de moorden zit, maar de politie kon destijds niet voldoende bewijs vinden. Lenora heeft altijd ontkend, ze woont na al die jaren nog altijd in Hope's End. Het grote landhuis bovenop de kliffen aan de kust van Maine. Maine 1983. De vorige thuishulp, Mary, is van de een op de andere dag vertrokken. Hierdoor neemt Kit deze taak over. Lenora is inmiddels zeventig jaar en zit aan een rolstoel gekluisterd. Ze kan nog maar één arm bewegen, niet meer spreken en enkel wat communiceren met behulp van een typemachine. Op een avond typt Lenora: IK ZAL JE ALLES VERTELLEN. Kit ziet al snel in dat Lenora niet de volledige waarheid vertelt...

 

Mijn ervaring:

Wat een geweldige goede, pakkende en spannende pageturner die vol (plot)twisten zit. Dit is echt zo'n boek, dat als je eraan begint, je hem niet meer weg kan leggen en uit moet lezen.


Riley Sager heeft een heerlijke vlotte, pakkende en bijna filmische schrijfstijl. Het verhaal begint met een pakkend en goed proloog waarin in typemachine letters iemand schrijft dat zij alles gaat vertellen. Het is iemand die haar gedachten deelt dat een nog onbekend persoon niet eerlijk is en ook bang is voor een hele afschuwelijke waarheid. Dit maakt me erg nieuwsgierig naar het hele verhaal.


Het verhaal is een combinatie van het verhaal van het heden in het verleden,1983. In het heden gaat Kit, het hoofdpersonage, voor Lenora zorgen. De vrouw waarover de meest afschuwelijk verhalen in het dorp rond gaan. Tussendoor wisselen we terug naar het verleden waarin Leonora alles vertelt over de gebeurtenissen op Hope's End. 

De personages zijn scherp en erg goed neergezet. Van iedereen kan je een goed beeld krijgen, al voel je als lezer ook dat er een hoop geheimen en onwaarheden rond gaan. Dit roept een unheimisch gevoel op.


De verhaallijn zit erg goed in elkaar en er zitten de meest onverwachte twisten en plottwist in het verhaal zorgen er voor dat het boek je in zijn greep houdt. Keer op keer denk je te weten hoe het in elkaar zit, tot er weer een twist volgt. Daarbij worden ook personages bij gebeurtenissen betrokken, die je niet zag aankomen. Met een verpletterend soort van epiloog en een overlijdensbericht sluit de thriller op knallende wijze af. Dit is er eentje waarvan je na het lezen zegt, whow!


De enige die overbleef is een verrassende, spannende en super originele pageturner. De personages zijn erg goed en scherp neergezet. Riley Sager heeft een vlotte en bijna filmische schrijfstijl waarmee hij me na het goede proloog direct te pakken had. Het verhaal zit boordevol (plot)twisten en ik kan niet anders concluderen dat deze thriller echt heel erg goed is. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page