top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Eyckenhof - Jackie van Laren

Ik kreeg van Boekerij de kans om mee te doen aan een speciale blogtour van dit boek!

Nederlands | Paperback | 9789049202750 | 18 augustus 2023 | 608 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Het stond al lange tijd op mijn wensenlijst, een boek lezen van Jackie van Laren. Tot nu toe is het er nog altijd niet van gekomen. Toen op Instagram van uitgeverij Boekerij een oproep kwam voor een speciale blogtour voor boekenbloggers voor haar nieuwste boek, heb ik dan ook direct mijn kans gegrepen, die ik ook nog eens kreeg. Dank je wel. Het boek heeft een hele rustige, statige en enigszins romantische cover die toch uitnodigend is. Door de typografie roept het verhaal iets chique of deftigs over zich af. Ik heb hoge en goede verwachtingen. Het is in ieder geval een heerlijk dik boek, laat ik daar nu ook nog eens van houden.

 

Het verhaal:

Op bungalowpark De Eyckenhof, lopen die zaken niet helemaal op rolletjes. Of beter gezegd, alles lijkt tegen te zitten. Na het overlijden van de oude baron is het kasteeltje op het terrein in verval geraakt. Het gaat slecht met het inkomen van beheerdersrechtpaar Rosie en Henk van Marle en ze zich maken zich grote zorgen. Hun zoon Joost lijkt in Amsterdam met zijn werk als advocaat en in de liefde ook niet zijn geluk te vinden. Kleinzoon Aloys, is ondertussen met zichzelf aan het worstelen.

Dan duikt architect en erfgenaam Per Quin Rosendahl op. Zijn komst brengt een hoop verandering met zich mee. Ook Charlie Blum komt op de Eyckenhof terecht als ze het zomerhuisje erft van haar oom, een bekende kunstschilder. Charlie ontdekt al snel dat haar oom hier een tweede leven op na hield, met een grote liefde die zijn grote inspiratiebron was. Deze ontdekking zet Charlie ook aan het denken over haar eigen relatie. Is haar vriend wel de ware? Wordt het niet eens tijd dat ze eerlijk wordt naar zichzelf en de rest van de wereld? Op De Eyckenhof vinden Charlie, Per, Joost en Aloys allemaal iets wat ze niet verwacht hadden, een gevoel van thuishoren, familie en zelfs liefde...

 

Mijn ervaring: Wat een heerlijk levendige, vlotte en vrij luchtige schrijfstijl heeft Jackie van Laren. Zonder moeite werd ik meegenomen in dit bijzondere, rijke en originele verhaal. In het begin duizelde me het wel wat van de hoeveelheid aan verschillende personages, maar al snel kreeg ieder personage zijn diepgang en werden ze uniek en goed neergezet. Wat ik enorm kan waarderen is dat Jackie van Laren heeft gekozen voor een hele diverse, verschillende en realistische personages. Die zeker met haar levendige dialogen het verhaal echt tot leven brengen. In het begin lijkt het verhaal te bestaan uit veel verschillende verhaallijnen van verschillende personages die op enige wijze betrekking hebben tot landgoed De Eyckenhoff. Naarmate de verhaallijnen vorderen hebben ze ondanks hun eigen verhaal, met diepgang, ook overlap met elkaar. Ik vind het bijzonder sterk dat Jackie van Laren thema's als geaardheid, het accepteren van een gestelde diagnose, huiselijk geweld, rouw, geld en financiële zorgen, vreemdgaan maar ook liefde, familie en vriendschap allemaal op een prachtige wijze in een sterke verhaallijn heeft weten te bundelen. Door de verschillende verhaallijnen die allemaal met elkaar verbonden zijn wordt het een breed verhaal, maar ook een verhaal dat je moeilijk los kan laten. Jackie van Laren eindigt vaak een stuk van een personage met een mini cliffhanger alvorens door te gaan op de verhaallijn van een ander personage. Dit houdt de spanning en de nieuwsgierigheid hoog. Het verhaal kent door de samenloop van de verhaallijnen en personages een mooi en goed einde. De Eyckenhof is een mooi, goed en origineel verhaal. Ik heb enorm genoten van de rijke, diepgaande verhaallijnen van de meerdere personages die je in het verhaal volgt. De personages zijn goed uitgediept, divers en op sterke wijze neergezet. Daarbij zorgt de vlotte, levendige en vrij luchtige schrijfstijl van Jackie van Laren ervoor dat het verhaal enorm lekker en fijn leest. Het is mooi hoe de verschillende verhaallijnen tegen het einde mooi hun overlap vinden en een krachtig, sterk en goed einde vormen. Ik ga in de toekomst zeker meer van Jackie van Laren lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page