top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De gast – B.A. Paris

Het lezen van boeken van deze schrijver stonden hoog op mijn verlanglijst. Van Uitgeverij Ambo|Anthos kreeg ik de kans op een recensie-exemplaar, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789026365591 | 09 november 2023 | 284 pagina's Uitgeverij Ambo|Anthos | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Het lezen van een boek van deze schrijver staat al lange tijd op mijn verlanglijst, helaas was het er nog altijd niet van gekomen. Tot ik nu van Uitgeverij Ambo|Anthos de kans krijg om deze nieuwste thriller te lezen en te recenseren. Hier kan ik natuurlijk geen nee op zeggen, want door de enthousiaste en lovende recensies van de vorige boeken heb ik torenhoge verwachtingen. De cover is intrigerend en roept direct door het kikvorsperspectief van een openstaand deur een duister gevoel op.

 

Het verhaal:

Wanneer een ongenode gast verschijnt, komt er een duister en verborgen verleden op. Wanneer Iris en Gabriel terugkomen van hun vakantie, wacht hen een verrassing. Laurie, een vriendin van de twee, is tijdens hun vakantie in hun huis getrokken omdat ze een tijdelijk onderkomen nodig had. Ze slaapt in hun bed, draagt de kleding van Iris en verandert zelfs de inrichting van het huis. Het blijkt dat haar echtgenoot haar heeft verlaten nu zijn affaire is uitgekomen. Iris en Gabriel doen hun best om Laurie te steunen, maar die begint zich steeds vreemder te gedragen. Haar aanwezigheid zet iedereen op spanning en er komen geheimen uit het verleden aan de oppervlakte. Wanneer wordt het breekpunt bereikt?

 

Mijn ervaring:

B.A. Paris heeft een ontzettend beeldende, levendige en vlotte schrijfstijl. Zonder moeite zat ik direct vanaf de eerste pagina in het verhaal. Daarbij is het zo geschreven dat je de personages en gebeurtenissen levend voor ogen ziet en de realistische dialogen maakt totaal compleet. 


De personages zijn op sterke wijze en realistisch neergezet. Daarbij weet B.A. Paris ook direct bij veel personages iets mysterieus te geven. Ze lijken allemaal geheimen te verbergen en zijn niet open en eerlijk tegen de anderen. Dit zorgt dan ook voor een onheilspellend en unheimisch gevoel.


Het verhaal heeft een enorme sterke spanningsopbouw, maar B.A. Paris weet direct vanaf het begin een sfeer/gevoel in het verhaal te brengen die gedurende het verhaal steeds sterker wordt. Ook versnelt en vertraagt B.A. Paris op de juiste momenten de verhaallijn wat de spanning enorm verhoogt. Meermaals dacht ik te weten hoe de vork in de steel zat. waarop B.A. Paris me verraste met een wending of gebeurtenis die ik niet zag aankomen. Met een klapper van het plot weet B.A. Paris me nog even compleet te overrompelen. Ik had een hoop bedacht, maar zeker niet dit. Hiermee vielen wel alle puzzelstukjes compleet op zijn plaats.


De gast is een super goede en spannende pageturner. B.A. Paris weet met haar beeldende schrijfstijl het verhaal helemaal tot leven te brengen. Daarbij is het erg realistisch en weten de wendingen en gebeurtenissen je echt in zijn greep te houden. Met een verrassend einde, zorgde B.A. Paris voor een klapper van een afsluiter. Wat een goed boek!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page