top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Geest van Versailles – Emmelie Arents

Van Uitgeverij Hamley Books kreeg ik dit prachtige recensie-exemplaar. Super bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789464208979 | 11 november 2023

Hamley Books | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Alleen al door de prachtige, inspirerende en uitnodigende cover wist ik dat ik het nieuwe boek van Emmelie Arents wilde lezen. Het boek heeft een design waarmee het een knipoog geeft naar een oud boek. De bruine cover is versierd met prachtige ornamenten en een viool. De typografie van de titel en de schrijfster vormen een prachtig totaal. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Emmelie Arents schreef haar eigen hervertelling van Hunchback of the Notre Dame. Noâm leeft als een geest in Versailles. Hij leeft als geadopteerde zoon van Claude Chardin, de lijfarts van Louis XIV. Noâm heeft een bijzonder talent, hij kan mensen genezen. Maar Claude maakt hem één ding duidelijk, hij mag niet gezien worden. Wanneer hij Catalina op haar viool hoort spelen, raakt hij door haar talent bijna betoverd. Catalina Amati krijgt een onverwacht verzoek om deel te nemen aan de muziekwedstrijd van Zijne Majesteit in Château de Versailles. Beide raken verstrikt in de intriges aan het hof van de Zonnekoning.

 

Mijn ervaring:

Emmelie Arents heeft een enorm levendige, vlotte en bijna filmische manier van schrijven. Ze weet direct vanaf het eerste moment een sfeer en gevoel op het verhaal te leggen, wat mij enorm wist te boeien. Ze weet de tijd, omgeving, situaties en gebeurtenissen zo levendig te beschrijven, waardoor je het voor je ziet, zonder dat het daarbij afbreuk doet van de originele en mooie verhaallijn. Met haar sterke en realistische dialogen weet ze het verhaal nog verder tot leven te brengen. Het verhaal is een enorm originele, mooie en sterke hervertelling van Hunchback of the Notre Dame. Ze heeft dit echt als leidraad in het verhaal genomen, maar heeft er een super originele en goede eigen verhaallijn van weten te maken. Ook de wendingen en gebeurtenissen, die niet allemaal overeenkomen met het originele verhaal, vind ik een rijke en mooie toevoeging aan het al prachtige verhaal. Gedurende het verhaal volgen we het perspectief vanuit verschillende personages. Met name vanuit Noâm en Catalina maar ook een enkele keer vanuit Pierre. De hoofdpersonages en alle andere personages heeft Emmelie Arents enorm verschillend, uniek en op sterke wijze neergezet. Ze weet alle personages eigen karaktertrekjes en hun eigenaardigheden te geven, waardoor je ze goed uit elkaar kan houden en dit zorgt voor een rijk en levendig verhaal. De wisseling van het perspectief zorgt ervoor dat je een totaalbeeld krijgt van het verhaal, gebeurtenissen én ook wat er in hen omgaat. Dit zorgt ervoor dat er ook tussen de personages een mooi spanningsveld ontstaat. De Geest van Versailles is een super originele, mooie en verrassende hervertelling van de Hunchback of the Notre Dame. Ze heeft hier een super goede en mooie aanvulling opgegeven waardoor het een verrassend en mooi verhaal is geworden. Emmelie Arents weet met haar vlotte, levendige en bijna filmische schrijfstijl dit sprookje voor mij helemaal tot leven te wekken. Ik heb genoten. Een dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page