top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De geheime drakenschool - Emily Skye

Alleen al bij het zien van deze cover krijg ik een deze MOET ik lezen gevoel. Uitgeverij de Fontein mega bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Hardcover | 9789026167201 | 26 september 2023 | 208 pagina's Uitgeverij de Fontein Jeugd | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Bij het zien van deze prachtige magische en avontuurlijke cover werd gelijk het kind in mijn wakker en was ik enthousiast. Dit boek is er eentje die gelezen MOET worden. Ik ben dol op magische avonturen. Zeker toen ik zag dat het een serie zou zijn en dit het eerste deel was, was ik overtuigd. Het is het eerste boek dat ik van Emily Skye ga lezen, maar ik heb door de mooie cover hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Het leven van de elfjarige Henry krijgt een verrassende wending en verandert compleet wanneer hij wordt uitgenodigd om naar Wolkenburg te komen. De kostschool op het onherbergzame eiland Zeven Vuren. Hier zal Herny worden opgeleid tot drakenrijder. Om dit te halen, moet hij drie examens afleggen. Helaas heeft zijn draak andere plannen en doet hij gewoon waar hij zelf zin in heeft. Waarom? Wat verbergt de draak? En hoe kan Herny ervoor zorgen dat hij toch slaagt voor zijn examens en mag blijven?

 

Mijn ervaring:

Ben je nog op zoek naar een heerlijk jeugdboek vol magie, spanning en avontuur? Dan is HIER het boek dat je zocht!


Vanaf de eerste bladzijde weet Emily Skye me mee het heerlijke verhaal in te trekken. Het verhaal begint als Henry zich nog in zijn "normale" leefomgeving bevindt en een doodnormale elfjarige jongen is die dol is op voetbal en een goede band heeft met zijn moeder. Hierdoor wordt het personage op leuke wijze geïntroduceerd en kan je heerlijk mee gaan in het verhaal. Ook de kinderen die hij later op de nieuwe school leert kennen, worden hierdoor op natuurlijke wijze in het verhaal gebracht.


Emily Skye heeft een enorm levendige, fantasierijke en vlotte schrijfstijl. Ze heeft enorm goed rekening gehouden met de jeugdige lezers in haar woordkeuze en zinsopbouw. Daarbij volg je het verhaal ook nog eens door de ogen van een elfjarige en is ook het niveau van avontuur en spanning goed afgestemd.


De super originele, leuke en avontuurlijke verhaallijn is een feest om te lezen. Zeker omdat je veel wendingen en gebeurtenissen niet ziet aankomen. Daarbij heeft Emily Skye thema's als vriendschap, samenwerken, vertrouwen en eerlijkheid op een prachtige wijze in deze bijzondere verhaallijn verwerkt. Het is één groot avontuur. Er is alleen één nadeel aan het verhaal, het is naar mijn mening echt veel en veel te kort. Het verhaal sluit mooi af en ik kan niet wachten op deel twee.


De geheime drakenschool is een super tof, origineel, spannend, magisch en avontuurlijk verhaal. Daarbij is het heerlijk vlot, levendig en met veel fantasie geschreven. Het is echt een geweldig goed eerste deel van een veelbelovende serie. Dit jeugdboek is absoluut een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page