top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De geheimen van Maxton Hall College – Mona Kasten

Na het geweldige deel één, kon ik natuurlijk niet wachten om deel twee te gaan lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789022598054 | 13 juli 2023 | 336 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Na het lezen van deel één, die afsloot met een mega cliffhanger, sta ik te popelen om te gaan genieten van het tweede deel. De cover sluit prachtig aan op het eerdere deel en is onderscheidend genoeg waardoor je ze niet verward. Ik hoop dat Mona Kasten haar levendige, vlotte en prettige schrijfstijl voortzet in het tweede deel en dat we weer een mooi vervolg en onverwachte wendingen en gebeurtenissen mee gaan maken in het tweede deel.

 

Het verhaal:

Maxton Hall College: een school waar alles draait om geld, glamour, luxe en macht. Deze vier kwaliteiten bezit Ruby Bell niet. Door middel van een beurs heeft ze de kans om op een van de duurste, gerenommeerde privé scholen van Engeland te studeren. Het merendeel van haar klasgenoten bestaan uit nazaten van het adellijke geslacht, invloedrijke politici of grootheden uit de zakenwereld. Ruby Bell is van plan zo onzichtbaar mogelijk te zijn en zo snel mogelijk af te studeren. Maar dan wordt ze verliefd op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Onder zijn arrogante uiterlijk gaat er een kwetsbare jongen schuil. Ze leken perfect bij elkaar, tot James een grote en onvergetelijke fout maakte. Ruby Bell wil James vergeten, maar dat lijkt onmogelijk. Zijn ze dan toch voor elkaar voorbestemd?

 

Mijn ervaring:

Al was het enige tijd geleden dat ik genoot van het eerste deel, toch waren enkel twee bladzijden nodig tot ik weer compleet werd opgeslokt door de verhaallijn van James en Ruby. Mona Kasten weet in het tweede deel absoluut haar levendige, vlotte en fijne schrijfstijl voort te zetten. Hierdoor leest het verhaal ongelofelijk fijn en prettig. In het eerste deel werden Ruby en James (in iets mindere mate) al goed neergezet en goed uitgediept. In dit tweede deel leer je beide personages nog beter kennen en zie je ze ook echt evolueren. Doordat beide personages goed zijn neergezet kan je als lezer enorm goed met de personages mee voelen en mee gaan in de verhaallijn. Doordat het perspectief tussen Ruby en James switcht gedurende de hoofdstukken is het fijn als je met beiden goed mee kan gaan.


De verhaallijn sluit perfect aan op het eerste deel, maar vormt weer op zichzelf weer een sterke, originele en goede verhaallijn die vol onverwachte wendingen en gebeurtenissen zit. Het verhaal is ditmaal wat breder van opzet, waardoor je als lezer een nog beter en vollediger beeld krijgt van beide personages. Bijna ieder hoofdstuk eindigt met een kleine cliffhanger, waardoor stoppen voor mij iets onmogelijks was. Hierdoor heb ik het boek dan ook in één avond uitgelezen. Tot slot eindigt ook dit weer met een mega dikke cliffhanger, waarvan je mond ongetwijfeld openvalt.


De geheimen van Maxton Hall College is een ijzersterk, origineel en goed vervolg op het eerste deel. Ook dit deel wist me van begin tot einde in zijn greep te houden. Daarbij is het heerlijk vlot, levendig en goed geschreven waardoor je je echt op Maxton Hall College bij Ruby en James waant. Met een mega cliffhanger eindigt het tweede deel, waardoor ik niet kan wachten op deel drie. Dikke dikke dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page