top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De gevaarlijke strijd – Marjo de Vroed

Na deel één, Het donkere visioen, wilde ik enorm graag weten hoe het spannende verhaal van Rowin zou verder gaan.

Nederlands | E-book | 9789464661415 | 01 maart 2023 | Adobe ePub | Uitgeverij Hamley Books | (e-book) €8,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Het donkere visioen dat me enorm wist te verrassen, ben ik enorm benieuwd hoe het spannende en magische avontuur van Rowin verder gaat. De cover is weer, net als deel één, enorm mysterieus en uitnodigend. Ze sluiten mooi op elkaar aan. Ditmaal zien we een magische doorgang in het maanlicht. De typografie is weer goed op het beeld afgestemd en blijft goed leesbaar. Ik ben benieuwd of Marjo de Vroed haar heerlijke, spannende en fantasierijke schrijfstijl in deel twee weet voort te zetten.

 

Het verhaal:

Het gevaar met de Graaf lijkt geweken en Rowin probeert haar oude leventje weer op te pakken. Alleen Aintín, haar oudtante, blijft zich vreemd gedragen. Wanneer ze in het dorp brood gaat halen, duikt er een man op in een zwarte mantel. Rowin krijgt nieuwe visioenen waarin de wolven terugkeren naar het kerkhof. Ook blijkt er een familiegeheim te zijn, waar Rowin niets van wist, maar grote invloed op haar heeft. Rowin wordt opnieuw meegezogen in een gevaarlijke strijd om macht.

 

Mijn ervaring:

Marjo de Vroed heeft een hele levendige, krachtige en fantasierijke schrijfstijl en houdt hierbij enorm goed rekening met de jongere doelgroep waarvoor ze haar verhalen schrijft. Het verhaal van Rowin gaat verder, en aangezien je Rowin al kent uit het eerste deel, merk ik dat ik nu nog sneller in de leefwereld van Rowin mee kan gaan. Wat ik ook bijzonder sterk vind, is dat je Rowin ook langzaam ziet evolueren van kind naar volwassenen en door alles wat ze in de loop van de verhalen heeft meegemaakt. Het is een sterk uitgediept personage.


De verhaallijn is origineel, sterk, verrassend en enorm spannend. Ondanks dat het een magisch en fantasierijk verhaal is, heeft Marjo de Vroed het verhaal zo neer weten te zetten, dat je geen moment aan de geloofwaardigheid van de verhaallijn en de gebeurtenissen twijfelt. Ook weet ze het verhaal zo te beschrijven dat je het als een film voor je ogen ziet gebeuren. Er zit weer een heerlijk tempo in de verhaallijn en de gebeurtenissen en richting het plot weet Marjo enorm goed de spanning hoog op te bouwen. Het plot was sterk en verrassend, maar het verhaal kent gelukkig wederom een goed einde. Al blijven er ook veel punten nog open, waardoor ik nu al weet dat ik ook het volgende deel wil en moet lezen.


De gevaarlijke strijd is een origineel, spannend en magisch tweede deel van het verhaal van Rowin. Het is enorm goed en levendig geschreven en Marjo heeft goed rekening gehouden met de jeugdige lezertjes. Het tweede deel heeft me met de wederom sterke verhaallijn positief weten te verrassen. Het verhaal kent een mooi einde, al blijven er veel openingen voor het derde deel dat gaat komen. Ik kan niet wachten. Deze serie is absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5




10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page