top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het donkere visioen – Marjo de Vroed

Ik heb nog niet eerder een verhaal van Marjo de Vroed gelezen, maar de prachtige cover wist me zo nieuwsgierig te maken, dat ik het boek wel moest lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789464510249 | Druk: 1 | april 2022 | 220 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | €18,00


Voor het lezen:

Ik heb nog niet eerder een verhaal van Marjo de Vroed gelezen, maar de prachtige cover wist me zo nieuwsgierig te maken, dat ik het boek wel moest lezen. Toen ik ook nog bij Hamley Books mocht deelnemen aan de blogtour voelde ik me helemaal een geluksvogel. Super bedankt! Het boek, natuurlijk ontworpen door Sleepyflox Cover Designs, is enorm uitnodigend. De sfeer en de stiijl van de illustratie van een huis boven op de berg met oude boven, graven en vooraan een groot ijzeren hek waar magie te zien is. De titel en de schrijfster passen perfect in het beeld en toch spatten ze van de cover. Ik vind het ook erg mooi dat de cover over de rug en de achterzijde is doorgetrokken. Ik kan dan ook niet wachten om aan het avontuur van Rowin te beginnen.

 

Het verhaal:

Rowin Kelsie is twaalf jaar en lijkt een heel normaal meisje. Maar toch is ze enorm bijzonder. Ze woont in een groot huis samen met haar moeder en overleden oma. In de tuin hebben ze een groot privé kerkhof. Ze is bevriend met de geesten die daar wonen. Op haar dertiende verjaardag verschijnt er een mysterieuze mistwolf en een graaf. Ook krijgt Rowin een visioen over wolven met rode ogen die het kerkhof willen vernielen. Ze weet al snel dat beide zaken met elkaar van doen hebben en Rowin wil alles op alles zetten om het kerkhof te redden. Rowin besluit haar veilige omgeving te verlaten en met haar geesthondje Zombie op onderzoek uit te gaan. Wat is het geheim van de Graaf en kan Rowin het kerkhof redden?

 

Mijn ervaring:

Marjo weet het verhaal zo te schrijven dat je gelijk vanaf de eerste bladzijde mee het verhaal van Rowin in verdwijnt. Rowin lijkt een in de eerste instantie een doodgewoon meisje maar niets is minder waar. Rowin heeft een bijzondere gave en daarnaast is ze ook nog eens een enorm dapper meisje. Ik weet zeker dat veel jeugdige lezertjes zich gemakkelijk met Rowin kunnen identificeren. Ze is een stoer meisje en daarmee is het ook zeker voor jongens een erg leuk boek.


Marjo heeft goed rekening gehouden met de jeugdige lezertjes. Ze heeft haar woordkeuze en zinsopbouw en lettergrootte hier goed op afgestemd. Daarnaast weet ze in het spannende verhaal op tijd genoeg humor te brengen waardoor het verhaal niet te spannend wordt. Ook loopt het verhaal gelukkig goed af. Ieder hoofdstuk begint met een silhouetten van een kerkhof, wat iedere keer een leuk begin van een hoofdstuk is. Daarnaast zijn ook de hoofdstukken vrij kort.


Marjo de Vroed heeft een super leuke, avontuurlijke, magische en spannende verhaallijn neer te zetten. Door de visioenen van Rowin en de magie neemt het verhaal wendingen die je als lezer niet ziet aankomen, wat er voor zorgt dat het boek echt moeilijk is weg te leggen. Ook weet ze gedurende verhaal en zeker naar het plot toe de spanningsboog goed op te bouwen. Het plot zat goed in elkaar en het epiloog zorgt ervoor dat je met een goed gevoel het verhaal afsluit.


Ik kan niet anders constateren dan dat Marjo de Vroed me enorm heeft weten te verrassen met haar mooie en spannende verhaal. De veelbelovende cover en mijn hoge verwachtingen wist ze zeker te weten waar te maken. Het boek is zeker een aanrader voor (jeugdige) lezers die van boeken met magie en spanning houden. Ik hoop dan ook dat Marjo in de toekomst zeker nog meer mooie boeken gaat schrijven.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page