top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De gifgave – Rani de Vadder

Ik was een van de gelukkige die met Hamley Books mee mocht doen aan de blogtour van dit geweldige boek!

Nederlands | Hardcover | 9789464510140 | Druk: 1 | april 2022 | 300 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | €20,00


Voor het lezen:

Na het lezen van Het magische meer wilde ik zeker nog meer lezen van Rani. Ik werd helemaal enthousiast toen werd aangekondigd dat ze ditmaal een young adult en een serie ging uitbrengen. Ik hou van boekenseries door de grootheid van het verhaal en je verheugen op nog meer leespret na een deel. Ook het genre young adult lees ik veel, dus ik heb met veel enthousiasme en hoge verwachtingen uitgekeken naar dit boek. De cover is prachtig met de bruine slangenstructuur en de patronen en slangen die over het boek heen kronkelen. Ook het binnenwerk is perfect afgestemd en ook aan de binnenzijde zijn de slangen zichtbaar.

 

Het verhaal:

"WIJ ZIJN ZOALS EEN SLANG DIE STEEDS VAN HUID VERANDERT. IN DEZE WERELD VAN GIF EN BEENDEREN IS NIETS WAT HET LIJKT."

Zaya woont in Aurea. In deze stad mogen enkel gifgenoten via slangengif magie gebruiken. Beenderbezweerders die magie hanteren uit botten worden niet meer toegestaan en iedereen die deze magie gebruikt wordt vermoord. Beenderbezweerder Zaya verbergt haar identiteit en houdt zich lange tijd uit de radar, totdat ze gewond raakt en haar paarse bloed vloeit. Op dat moment verandert haar leven compleet. Ze wordt gevangen genomen en moet onder dwang de gevreesde transformatie tot gifgenoot ondergaan. Terwijl deze transformatie aan de gang is, ontdekt Zaya dat ze niet de enige is die met een geheim rondloopt. Ook Asper heeft een opdracht, die zowel het lot van de gifgenoten als die van de beenderbezweerders voor altijd kan veranderen.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een heftige gebeurtenis waardoor dat je zonder enige moeite het verhaal ingesleurd wordt. We volgen de heftige gebeurtenissen van Zaya, waardoor je gelijk empathie krijgt voor wat het meisje allemaal meemaakt.


Het verhaal heeft een vertelperspectief en volgt de hoofdpersoon Zaya met af en toe afgewisseld door Asper. De karakters zijn goed uitgewerkt, we krijgen vaak een kijkje in hun gedachten en gevoelens waardoor dat je beter begrijpt wat er door hen heen gaat. Ik moet wel zeggen dat ik de denk en beweegredenen van Asper over het algemeen wat beter kan begrijpen en me in in kan leven dan in Zaya.


De verhaallijn is supersterk opgebouwd, de spannende gebeurtenissen stapelen elkaar op waardoor het boek moeilijk is weg te leggen. Het boek heeft vrij korte hoofdstukken, die vrijwel altijd eindigen met een cliffhanger waardoor je denkt, nou nog even een hoofdstuk. Het boek neemt heel veel wendingen die je niet ziet aankomen. Naarmate het plot dichterbij komt wordt het verhaal spannender en spannender. Op dat moment neemt de verteller afstand van de gedachten van Zaya waardoor ze handelt die ik niet zag aankomen waardoor ik als lezer echt verontwaardiging voelde. Dit maakte het wel weer spannend en verrassend. Het einde zette echt het hele verhaal nog verder op zijn kop. Het boek heeft alleen één nadeel, het boek heeft een open einde. Dus Rani, hou mij (en waarschijnlijk met mij vele anderen) niet heel lang in spanning voor deel 2. 😉


Ik raad dit eerste deel van deze fantastische young adult zeker aan, om te lezen. Het is een enorm spannend, magisch en avontuurlijk verhaal die moeilijk is weg te leggen. Nu alleen heel hard duimen dat deel 2 snel mag volgen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page