top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Gouden Koning – Bram Baptist

Het tweede deel van deze serie is bij Uitgeverij Keytree verschenen. Super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789492719614 | 27 oktober 2023 | 225 pagina's | Uitgeverij Keytree | Prijs 20,50


Voor het lezen:

Het is alweer enige tijd geleden dat De zilveren dame verscheen, toch was en ben ik nog altijd erg nieuwsgierig, naar hoe het verhaal hierop zou vervolgen. Van Uitgeverij Keytree kreeg ik de kans om het tweede deel te lezen en te recenseren. Dank je wel. Op de cover zien we een man met een zwaard en cape, uitkijkend over een berg landschap en zee. Ondanks dat de cover niet direct mijn aandacht zou trekken, ben ik na het lezen van De zilveren dame nieuwsgierig genoeg om te willen weten hoe het verhaal verder gaat.

 

Het verhaal:

De verschrikkelijke keizer heeft inmiddels De Zilveren Dame in handen, nu hoeft hij enkel nog de Gouden Koning te bemachtigen en hij kan eeuwig over het koninkrijk regeren. Tom en Carmen zijn ontsnapt en haastig op zoek naar de Gouden Koning. Ondertussen zijn de vrijbuiters in actie gekomen, die vanuit het Donkere Woud een plan beramen om zich te verzetten tegen de keizer. Via de Oude Haven reizen Tom en Carmen naar het eiland Pendragon. Volgens het Geheime Boek zou de Gouden Koning bewaakt worden door twee gevaarlijke draken. Klopt deze legende wel? Want Tom en Carmen vinden niks.

Er volgt een grote veldslag tussen de vrijbuiters en keizer Safir, maar zonder de Gouden Koning maken ze weinig kans. Hebben ze wel goed gekeken?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een terugblik wat er gebeurde in het eerste deel. Dit vind ik erg fijn, aangezien ik het boek begin vorig jaar gelezen heb, merk ik dat ik deze terugblik nodig heb om de gebeurtenissen terug te halen.


Bram Baptist heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Het verhaal kent een redelijk hoog tempo, wat de spanning en het avontuurlijke gehalte vergroot. Daarbij weet hij met zijn realistische dialogen er een levendig en natuurlijk verhaal van te maken.


Het verhaal sluit perfect aan na de terugblik op het eerste deel en het avontuur van Tom en Carmen vervolgt zich. Het verhaal heeft een overall vertelperspectief, waardoor we naast de reis en het avontuur van Tom en Carmen ook lezen over de gebeurtenissen bij Anna en Safir. Hierdoor krijg je een goede kijk op alle wendingen en gebeurtenissen die het verhaal neemt bij de verschillende personages. Bram Baptist weet hierdoor de spanning geweldig op te bouwen, want zo weet je precies wat beide partijen van plan zijn. De personages zijn niet enorm uitgediept. De focus ligt met name op de verhaallijn zelf en de gebeurtenissen. Het is een erg spannend, actievol en avontuurlijk verhaal.


De Gouden Koning is een avontuurlijk, spannend en actievol vervolg op De Zilveren Dame. Voordat het verhaal van start gaat, volgt een prettige terugblik, waardoor je het nieuwe verhaal gemakkelijk oppakt. Bram Baptist heeft een heerlijke vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl en het verhaal leest heerlijk en fijn weg. Ik heb genoten!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page