top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De gruweltoren 2 – Tom Thys

Ik kreeg van Uitgeverij Zilverspoor de kans ook het tweede deel vandeze veelbelovende thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789463083690 | 25 februari 2021 | 133 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Zilverspoor | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste deel, ben ik erg nieuwsgierig hoe het verhaal van Kaat verder gaat. Ook al was het eerste deel een afgerond verhaal, toch ben ik nieuwsgierig hoe het leven van Kaat na alle gebeurtenissen nu verder gaat. Zeker omdat het eerste boek ook echt enorm leuk was, heb ik nu voor het tweede deel hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Na alle gebeurtenissen in de Gruwltoren, rouwt Kaat om Klijf Blaffer die in het vorige avontuur om het leven kwam. Klijf is begraven in het Schoonselhof, pal naast het flatgebouw, de Gruweltoren. Kaat en Gideon besluiten zijn graf te bezoeken voor een laatste eerbetoon. Na zonsondergang klimmen ze over het hek van het kerkhof en gaan ze op zoek naar het graf. Aangekomen bij een crypte horen ze een stem die hen toespreekt. Kaat is bang, maar haar nieuwsgierigheid wint het. Ze gaan op ontdekking en al snel worden ze getrakteerd op een nachtelijke griezel marathon.

 

Mijn ervaring: In het tweede deel van de Gruweltoren, volgen we wederom een nieuw avontuur van Kaat, ditmaal met haar vriend Gideon die we in het eerste deel hebben leren kennen. Het boek kan zonder deel een gelezen worden, toch denk ik dat het nog leuker is als je begint bij deel één. Ditmaal bezoeken Kaat en Gideon een kerkhof omdat ze naar het graf van Klijf Blaffer willen. Al snel mondt dit uit een enorm griezelig avontuur die zo spannend is dat het boek moeilijk weg te leggen is. Het verhaal wordt wederom afgewisseld met korte griezelverhalen die verschillende overleden griezelschrijvers via de gettoblaster aan hen vertellen. Dit zorgt voor een heerlijke onderbreking in het avontuur van Kaat en Gideon. Het verhaal is weer opgedeeld in korte hoofdstukken en ook ditmaal heeft Tom Thys weer goed rekening gehouden met de jonge lezertjes. Het verhaal is geschikt vanaf ongeveer 10 jaar. Het verhaal is enorm vlot en krachtig geschreven, maar ditmaal wel wat luguberder en griezeliger dan deel één. De gruweltoren 2 is een griezelig, leuk en origineel vervolg op het eerste deel. Tom Thys weet weer een verrassende spannende verhaallijn neer te zetten, die wordt onderbroken met hele korte griezelverhalen. Ook bevat het boek enorm mooie en passende illustraties. Voor alle liefhebbers griezelverhalen van ongeveer 10 jaar is deze serie zeker een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page