top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De gruweltoren – Tom Thys

Ik kreeg van Uitgeverij Zilverspoor de kans deze veelbelovende thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789463083690 | 25 februari 2021 | 133 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Zilverspoor | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Een jeugd- en horror boek van Tom Thys. Het is voor mij al enige tijd geleden dat ik een jeugd/horror boek las. Terwijl ik vroeger verslaafd was aan de Kippenvel serie en Paul van Loon. Bij uitgeverij Zilverspoor kreeg ik de kans deze 2 jeugdboeken van Tom Thys te lezen en te recenseren. Het begon gelijk te kriebelen, dus deze kans kan ik niet laten liggen. Zeker doordat de e-boeken een enorm uitnodigende en mooie cover hebben die me echt aanspreekt. Tom Thys ken ik nog niet, dus ik ben echt benieuwd naar zijn schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Kaat is dol op griezelverhaal en is dan ook groot fan van Klijf Blaffer. Wanneer ze de kans krijgt om mee te doen aan een workshop "griezelverhalen schrijven" pakt ze gelijk haar pen en stuurt een mooi verhaal in. Als een van de tien kinderen wordt ze uitgekozen. Eindelijk krijgt ze de kans om haar mysterieuze idool te ontmoeten. Ze verblijven op de bovenste verdieping van een leegstaand flatgebouw, waarbij ze de kneepjes van het schrijversvak leren. Elk van de tien leerlingen schrijft een verhaal volgens een van de tien griezel geboden. Maar er is iets raars aan de hand met Klijf Blaffer. Wat is toch dat rare gekrijs dat ze constant horen?

 

Mijn ervaring: Even waan ik me echt terug aan mijn jeugd terwijl ik dit heerlijke spannende, avontuurlijke en fantasierijke verhaal lees. Je volgt het verhaal door de ogen van Kaat. Kaat is een stoer jong meisje dat heerlijk haar eigen plan trekt en een duidelijk doel voor ogen heeft: griezelboeken schrijfster worden. De andere kinderen die aan de schrijfworkshop deelnemen zijn heel uiteenlopend waardoor het realistisch en geloofwaardig is. Terwijl Klijf Blaffer dan juist als perfect contrast als mysterieus en vreemd wordt neergezet. De verhaallijn is sterk, origineel en een super spannend avontuur. Het is enorm leuk dat je tijdens het lezen van het boek ook wat leert over het schrijven van een griezelverhaal en dat het grote verhaal ook tien korte verhalen bevat van de kinderen die ze tijdens de workshop schrijven. De opbouw naar het plot is enorm spannend en zit goed in elkaar. Het boek bevat korte hoofdstukken en er is goed en duidelijk rekening gehouden met de jongere lezers vanaf ongeveer 10 jaar. Ook met de spanning wordt hier goed rekening mee gehouden. Tom Thys heeft een heerlijke vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor er een heerlijk tempo in de verhaallijn en de gebeurtenissen zit. De gruweltoren is echt een geweldig leuk, origineel en spannend jeugdboek dat absoluut het lezen waard is. Zeker voor liefhebbers van griezelverhalen. Tijdens het lezen van dit verhaal doe je ook nog eens tips op hoe dat je zelf een goed griezelverhaal schrijft en lees je korte griezelverhalen die de kinderen bij de workshop schrijven. Ik kijk nu al uit naar het tweede deel.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page