top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Hawthorne-broers – Jennifer Lynn Barnes

Tot mijn blijde verrassing kwam er ook nog een vierde deel van deze geweldige serie. Bij de aankondiging heb ik het boek direct besteld.

Nederlands | Hardcover | 9789463494663 | 29 augustus 2023 | 480 pagina's Uitgeverij Blossom Books | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Terwijl ik dacht dat ik inmiddels het laatste deel van deze geweldige serie gelezen had, deed uitgeverij Blossom Books een aankondiging van deel vier. Ik heb het boek dan ook direct besteld, zodat ik, zodra het boek uit was, ervan kon gaan genieten en het moment is eindelijk daar. De cover sluit prachtig aan op de drie voorgaande delen die in dezelfde stijl en typografie geïllustreerd waren, alleen is ditmaal gekozen voor een zwarte achtergrond. Ik heb hoge verwachtingen en ik hoop weer een groot en spannend puzzelavontuur.

 

Het verhaal:

Grayson Hawthorne is zijn hele leven opgevoed met de gedachte dat hij in de voetsporen zou treden van zijn schatrijke grootvader. Nu Tobias Hawthorne dood is en hij en zijn familie onterft zijn, zijn enkel de wijze lessen van zijn grootvader nog over. Hij blijkt halfzussen te hebben die op het punt staan erachter te komen wat er met zijn vader gebeurd is, hij doet wat in zijn macht ligt: de zaak zo efficiënt, genadeloos en zakelijk oplossen. Het liefst met zo min mogelijk gevoelens en emoties.


Jameson Hawthorne is een sensatiezoeker en een groot spelletjes speler. Wanneer zijn mysterieuze vader opduikt en hem om een gunst vraagt, kan hij de uitdaging niet weerstaan. Hij moet infiltreren in de meest exclusieve ondergrondse club van Londen. De inzet is torenhoog en hij zet alles op alles om een onmogelijk spel te winnen. Gelukkig is Jameson opgevoed met vechten voor het onmogelijke.


Beide broers strijden hun eigen strijd, met de hulp van hun broers en Avery. Ze moeten besluiten wie ze willen zijn en wat ze ervoor over willen hebben om te winnen.

 

Mijn ervaring:

Het was enige tijd geleden dat ik de vorige drie boeken van de Hawthorne broers las. Hierdoor had ik weer even moeite met schakelen wie wie was in het verhaal. Ditmaal volgt het verhaal twee losse verhaallijnen. Die van Jameson en Grayson, die gelijktijdig lopen. Van de vier broers, lijken deze twee broers in hun doen en laten het meest op elkaar, waardoor ik in het begin wel enige moeite ondervond om ze goed uit elkaar te houden. De hoofdstukken wisselen iedere keer van personage, waardoor je weer wisselt van verhaallijn. Pas op het einde komen de broers weer echt samen en vallen de twee verhaallijnen weer samen. Jennifer Lynn Barnes heeft een heerlijke vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl. Eigenlijk precies wat je bij een young adult kan verwachten. Met haar krachtige, realistische en sterke dialogen brengt ze het verhaal nog verder tot leven. Het boek bestaat uit korte hoofdstukken, wat het leesgenot bevordert omdat er hierdoor een tempo in beide verhaallijnen blijft. Het is leuk dat ditmaal het verhaal twee hele verschillende puzzels en lijnen bevat, hierdoor is het een veel breder verhaal en is het soms echt opletten geblazen. Ondanks dat ik de twee hoofdpersonages nog weleens verwarde, krijgen ze in dit deel beide voor mij een meer eigen identiteit. Waarbij het bij Grayson draait om de puzzel van zijn verdwenen familie en zijn twee halfzussen, draait het bij Jameson vooral om het infiltreren en winnen in de meest exclusieve club van Londen. Twee totaal verschillende, originele, spannende en razend goede verhaallijnen. De andere personages die je in de voorgaande delen van de Hawthorne serie langs zag komen, komen hier ook weer terug. Er zitten heel veel onverwachte wendingen en gebeurtenissen in deel vier die goed de spanning erin houden. Ook het puzzelgehalte weet het verhaal weer tot een groot feest te brengen. Als lezer blijf je hierdoor ook scherp en puzzel je constant mee naar de eventuele oplossingen. Richting het plot loopt ook het actiegehalte zoals je bij Jennifer Lynn Barnes kan verwachten weer erg op. Zoals gewoonlijk is het plot verrassend en ijzersterk. De Hawthorne-broers het vierde deel dat zich afspeelt tussen het laatste hoofdstuk en het epiloog van 'De laatste zet' is een verrassende, originele en super spannend en goed verhaal. Of ja, verhalen, want dit boek bestaat uit twee razend spannende en sterke verhalen van Grayson en Jameson. Het is weer enorm goed, vlot en levendig geschreven en het puzzelgehalte is weer op en top aanwezig. Ik heb enorm genoten van deze twee spannende avonturen. Als je de rest van de serie hebt gelezen is dit vierde deel absoluut een must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page