top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mythosmoorden 1 - De Heraklesmoorden – Alexander Olbrechts

Voordat ik aan het recensie-exemplaar van deel 2 begin, hoogste tijd om eerst deel één te lezen.

Nederlands | E-book | 9789464640519 | 08 december 2022 | Adobe ePub Uitgeverij Godijn Publishing | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Mythologische thrillers en thrillers waarin (kunst)geschiedenis verwerkt is, spreken me vanwege mijn kunstzinnige achtergrond altijd erg aan. Ik heb al veel goeds over deze schrijver gehoord, waardoor mijn verwachtingen hoog gespannen zijn. Van Godijn Publishing ontving ik het recensie-exemplaar van deel 2 van deze serie. Dus hoogste tijd om eerst deel één te gaan lezen.

 

Het verhaal:

Een moordenaar slaat zijn slag en doodt een leeuw en zijn verzorger in de dierentuin. In het voorhoofd van de leeuwenverzorger wordt een Romeinse I gesneden. Dan wordt er opnieuw een lijk gevonden, hij heeft het Romeinse cijfer III in zijn voorhoofd gekerfd. Hoofdinspecteur Rudi Smeets voert een race tegen de klok om een vermiste man te vinden, die mogelijk slachtoffer II zal zijn. Rudi en zijn team verdiepen zich in de mythologie van Herakles om het motief van de dader te begrijpen. De moordenaar lijkt haast ongrijpbaar. Zal Rudi het tij kunnen keren en ervoor kunnen zorgen dat er nog meer slachtoffers gaan vallen?

 

Mijn ervaring:

Alexander Olbrechts heeft zo'n vlotte, beeldende en krachtige schrijfstijl, dat het niet lang duurde voordat ik helemaal in het verhaal opging en de wereld vergat. Hij weet de dingen overtuigend, realistisch en erg plastisch te beschrijven, waardoor je de verschillende gruweldaden voor je ogen ziet gebeuren. Hierdoor is het niet een verhaal voor mensen met een zwakke maag. Ik vond het juist een levendige toevoeging aan het bloeddorstige verhaal.


Het verhaal is geschreven vanuit een alwetend perspectief en volgt verschillende personages, waartussen gewisseld wordt. Het personage en rechercheur Rudi Smeets staat centraal in het verhaal. Het personage is een akelige en wat narcistische man, waardoor het verhaal een bepaalde sfeer en stemming oproept. Wel is hij daarin tegen een uitstekende rechercheur die zich volledig in de zaak stort.


Het verhaal begint met een heftig, luguber en angstaanjagende moord, hierdoor wordt je alert en wil je meer lezen. Alexander Olbrechts bouwt daarna de verhaallijn goed op. De puzzelstukjes vanuit andere locaties en gezichtspunten maken het verhaal sterk en zorgen voor een pageturner die je niet weg kan leggen. daarbij heeft Alexander Olbrechts in de spannende verhaallijn de Noordse mythologie in de moordzaak verwerkt. Dit zorgt voor een interessante moordzaak en diepgang, want gedurende het verhaal leer je ook nog wat over de mythologie. Dit vond ik geweldig. Met een spannend plot en een razend sterk einde weet Alexander Olbrechts het eerste deel en de zaak volledig af te ronden.


De Heraklesmoorden is een ijzersterke pageturner. Het verhaal is erg beeldend en vlot geschreven en Alexander Olbrechts laat geen details en beschrijvingen achterwege. Het is een goed opgebouwd verhaal en de toevoeging van de Noordse mythologie maakt het verhaal nog beter. Ik heb erg genoten van deze spannende en originele thriller en ik kijk uit naar deel twee. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page