top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De hulp – Freida Mcfadden

Na het lezen van zoveel enthousiaste en lovende recensies moest en zou ik ook deze thriller gaan ontdekken.

Nederlands | E-book | 9789032520267 | 15 maart 2023 | Adobe ePub Uitgeverij VBK Lab | Prijs €4,99 (tijdelijk)


Voor het lezen:

Na het lezen van zoveel lovende en enthousiaste recensies, moest en zou ik ook deze thriller gaan ontdekken. Zeker omdat ik dol ben op goede thrillers, zeker als ze op mijn gevoel weten in te spelen. De cover van deze thriller vind ik intrigerend en uitnodigend. De donkerblauwe cover met daarop een oude sleutel en een gouden lint vormt met de titel een prachtig en uitnodigend beeld. Ik heb nog niet eerder een boek van Freida Mcfadden gelezen, maar ik heb door de recensies hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Nina Winchester lijkt een vrouw te zijn die het goed voor elkaar heeft. Ze woont samen met haar prachtige en knappe man in een grote villa met haar dochter. Toch heeft deze familie veel geheimen. Dakloze Millie met een strafblad, is dan ook in eerste instantie enorm blij en dankbaar dat ze bij deze familie mag komen werken en wonen als hulp in de huishouding. Ze kookt en maakt het prachtige huis van top tot teen schoon en haalt haar dochter op van school. Waarom behandelt Nina me zo en maakt ze er zo'n zooitje van? De vreemde leugens lijken elkaar op te stapelen. Andrew lijkt te lijden onder het gedrag van Nina en Millie heeft dan ook snel met hem te doen. Dan beseft Millie dat haar slaapkamerdeur alleen vanuit de buitenkant op slot kan. Ze voelt paniek, maar de Winchesters weten niets van haar verleden.. toch?

 

Mijn ervaring: Door het begin van Millie, die het moeilijk heeft en probeert haar leven naar de gevangenistijd weer op de rit te krijgen, zorgt ervoor dat je als lezer met dit personage goed mee kan leven en voelen en waardoor je mee het verhaal in wordt gezogen en als lezer nieuwsgierig wordt gemaakt wat de reden is van de gevangenisstraf die Millie. De verhaallijn is origineel en enorm sterk. De spanningsboog wordt enorm goed opgebouwd en ook de spanning tussen de verschillende personages is goed weggezet. Als lezer weet Freida Mcfadden je zo in het verhaal mee te trekken dat het echt op je gevoel werkt. Wie is nog normaal en wie kan Millie vertrouwen? Of is er met Millie zelf wat aan de hand? Daarnaast wist het plot en de plottwist me enorm te verrassen, wat het verhaal nog beter maakte. Het is echt een verhaal waarbij je tegen het einde op het puntje van je stoel zit. Het epiloog was dan weer echt een afsluiting waarvan je denkt, geweldig! De hulp is een originele en enorm sterke thriller. Het verhaal weet je echt helemaal op te slokken en de personages zijn enorm goed neergezet en uitgediept. Het is absoluut een pageturner. Het verhaal is levendig, vlot en krachtig geschreven, waardoor het verhaal enorm fijn leest en echt tot leven komt. Het is een realistisch verhaal dat echt op je gevoel inspeelt. Het plot en de plottwist waren verrassend. Ondanks mijn hoge verwachtingen ben ik nog van mijn sokken geblazen. Mega dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page