top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De ijskinderen - M.G. Leonard

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein de kans om dit spannende magische winterverhaal te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789026169618 | 07 november 2023 | 248 pagina's Uitgeverij de Fontein | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Alleen al bij het zien van deze magische, winterse en bijzondere cover had het boek volledig mijn aandacht. Het verhaal heeft zo'n prachtige en uitnodigende cover, dat ik daardoor al betoverd was en niets liever wilde dan dit veelbelovende boek te gaan lezen. Uitgeverij de Fontein, super bedankt voor het recensie-exemplaar. Ik heb enorm hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Finn komt thuis met een zilveren boek dat hij uit de bibliotheek heeft geleend. Zijn zus Bianca wil er ook naar kijken, maar Finn wil het niet delen. Hierdoor krijgen de kinderen ruzie. Die nacht, wordt de vijfjarige Finn, op klokslag middernacht, bevroren in het stadspark gehuld onder ijs. De dokter is snel ter plaatse en constateert nog altijd een hartslag, maar niemand weet hoe ze Finn kunnen wekken. Iedere nacht raken er meer kinderen bevroren. Zus Bianca denkt dat het zilveren boek hier iets mee te maken heeft. Niemand wil naar haar luisteren, waarop Bianca besluit om zelf op onderzoek te gaan en het mysterie op te lossen.

 

Mijn ervaring:

Het is een ongelooflijk vlot, levendig en lekker geschreven jeugdverhaal. Het verhaal is geschikt voor lezers vanaf ongeveer 9 jaar. M.G. Leonard heeft een hele sprookjesachtige manier van schrijven en begint het verhaal dan ook op passende wijze, met Er was eens...

Het verhaal begint op het moment dat de vijfjarige Finn bevroren wordt aangetroffen in het stadspark. Hierdoor wordt je als lezer direct nieuwsgierig en wordt je meegezogen in het magische en wonderbaarlijke verhaal.


Het verhaal is geschreven vanuit een auctoriale vertelperspectief dat voornamelijk het hoofdpersonage Bianca volgt. Hierdoor krijg je het gevoel van iemand die het sprookje aan je voorleest. De personages zijn heel divers en uitgesproken neergezet. Hierdoor kan je de personages gemakkelijk van elkaar onderscheiden en zijn ze allemaal uniek. Ook de winterdieren die de kinderen krijgen zodra ze in het IJssparrenbos belanden is mooi gedaan.


Het verhaal heeft een sprookjesachtig, magisch en origineel verhaal. Het verhaal kent door de magie onverwachte wendingen en gebeurtenissen die ervoor zorgen dat het een spannend en avontuurlijk verhaal is. Het is een vlot geschreven verhaal, waarin het tempo wel lekker hoog ligt en er veel gebeurtenissen plaatsvinden. Daarbij weet M.G. Leonard ook nog een mooie boodschap over de klimaatverandering in het verhaal te stoppen. Niet alleen de cover is prachtig geïllustreerd maar ook gedurende het verhaal zijn prachtige illustraties van Penny Neville-Lee te zien die het verhaal verrijken en versterken.


De ijskinderen is een enorm mooi, magische en avontuurlijk winterverhaal. Het is heerlijk vlot en levendig geschreven en heeft een hoog sprookjesgehalte. Bij dit verhaal droom je echt even weg en reis je met Biana mee naar het IJssparrenbos waar ze de kinderen en de winter probeert te redden. Dit is echt een verhaal waarvan je zegt... wauw!! Absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page