top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Italiaanse droom – Jo Thomas

Ik kreeg van Boekerij ontving ik een recensie-exemplaar van dit prachtige en veelbelovende boek. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789049201975 | 11 januari 2024 | 336 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Alleen al de prachtige en betoverende sfeer van de cover nodigt al uit tot het lezen van het boek. De prachtige stralende kleuren en het idyllische landschap van een Italiaans berglandschap met een verlaten boerderij in de verte roepen bij mij verlangen, rust en een vakantiegevoel op. Het is het eerste boek van Jo Thomas dat ik ga lezen, maar ik heb hoge verwachtingen. De flaptekst is ook veelbelovend.

 

Het verhaal:

Het leven van Ruthie ziet er na een verbroken relatie niet rooskleurig uit. Wanneer ze na een avond van te veel wijn drinken met vriendinnen wakker wordt, wacht haar een grote verrassing. In haar dronken bui heeft ze op Ebay een bod gedaan op een Italiaanse boerderij. Het bod is geaccepteerd. Dit is precies wat ze nodig heeft om bij haar moeder van de bank te komen. Vol goede moed vertrekt ze naar Zuid-Italië, maar een vervallen olijvenboomgaard runnen blijkt toch niet zo eenvoudig. Ook haar temperamentvolle buurman Marco Bellanouvo en zijn familie maken de situatie niet gemakkelijker. Het leven kan met een muisklik veranderen, maar liefde, vriendschap en olijven hebben meer tijd nodig. Zal Ruthie haar nieuwe thuis en plek vinden?

 

Mijn ervaring:

Jo Thomas heeft een erg sfeervolle, vlotte en meeslepende schrijfstijl. Voordat ik er erg in had, zat ik compleet gebiologeerd in het verhaal en kon ik het echt niet meer los laten. Zeker bij romans, heb ik het niet heel erg snel dat een verhaal me zo weet te pakken.


We volgen het verhaal van Ruthie, het hoofdpersonage met met veel gevoel, detail en aandacht neergezet. Daarbij is het ook nog eens een erg realistisch personage wat je betrokkenheid en empathie vergroot. Niet enkel Ruthie, maar ook de andere personages zijn unieke en heel diverse verschijningen, wat het verhaal erg realistisch maakt. Zeker Marco vind ik een bijzonder en goed personage.


Het verhaal heeft een mooie en prettige opbouw. Aangezien het verhaal begint op het moment dat Ruthie wakker wordt en de ontdekking van de Italiaanse boerderij doet, ga je mee in haar nieuwe avontuur, waardoor de personages op heel natuurlijke wijze in het verhaal geïntroduceerd worden. Daarbij is het verhaal met zoveel sfeer en gevoel beschreven dat je helemaal wegdroomt en de Italiaanse boerderij en de olijvenboomgaard voor je ziet. Het verhaal weet echt indruk op me te maken en ik vind het een erg origineel, intrigerend en ontroerend verhaal. Zeker op de wijze waarop het verhaal afsluit.


De Italiaanse droom is een originele, sferische en mooie roman. Het verhaal wist me direct te pakken en is erg vlot, meeslepend en met veel sfeer en gevoel geschreven. De personages zijn realistisch en met veel aandacht neergezet, daarbij weet Jo Thomas de situatie en gebeurtenissen zo te beschrijven dat je de Italiaanse boerderij met de olijvenboomgaard voor je ogen ziet. Een aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page