top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De jacht van de wolf – Martyn van Beek

Deze nieuwe actiethriller maakte me gelijk door de uitnodigende cover nieuwsgierig. Van Uitgeverij Volt kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789021473475 | 23 mei 2023 | 384 pagina's Uitgeverij Volt | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op actiethrillers en de aankondiging van deze nieuwe serie maakte me dan ook enorm nieuwsgierig. De uitnodigende cover van een personage die naar je toe gerend komt met de brug en explosie op de achtergrond geven me het gevoel dat het een spannend boek is met een goed verhaal waarin veel gebeurd. De wisselwerking tussen de titel en het beeld is krachtig en versterkt elkaar. Het is mijn eerste kennismaking met de schrijver Martyn van Beek, dus ik ben benieuwd naar zijn schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van de MIVD-agent Xander Duister. Wanneer het einde van de diensttijd van Xander Duister nadert, probeert hij te besluiten wat hij hierna wil doen. Dan wordt hij gerekruteerd door de Militaire Inlichtingendienst, de MIVD. Xander grijpt deze kans met beide handen aan. Zijn eerste opdracht is het opsporen van twee beruchte Russische FSB-agenten die met onduidelijke redenen naar Nederland zijn gereisd. Hierdoor dreigt er gevaar voor de binnenlandse veiligheid. Xander ontdekt een link met een vermiste student, die een bijzondere connectie heeft met het Kremlin. Al snel ontstaat er een kat en muisspel, waarbij de vaardigheden van Xander erg op de proef worden gesteld. Hierdoor komt Xander oog in oog te staan met een meedogenloze vijand.

 

Mijn ervaring:

Het eerste stuk begint met de introductie van Xander Duitser die wordt gerekruteerd door de Militaire Inlichtingendienst, de MIVD. Op deze manier wordt Xander in zijn nieuwe baan/functie goed geïntroduceerd en leer je ook zijn nieuwe collega's en met name Johan kennen.


Het verhaal is voor het grootste gedeelte geschreven vanuit Xander Duitser, hierdoor kan je enorm goed in het personage opgaan en leer je het personage gedurende het verhaal steeds beter kennen. Daarnaast zijn er een aantal hoofdstukken geschreven vanuit het personage Michael, die in eerste instantie helemaal los lijkt te staan van de verhaallijn van Xander, maar later op sterke en realistische wijze samenkomt.


Martyn van Beek schrijft vlot, levendig en krachtig. Hierdoor weet hij een realistische, spannende en levendige verhaallijn neer te zetten en weet hij het verhaal op de juiste momenten te versnellen en vertragen. De verhaallijn is sterk, origineel en zit enorm goed in elkaar. Het is leuk hoe verschillende elementen door elkaar lopen, die eerst losse stukjes lijken en later essentieel zijn en perfect in de verhaallijn aansluiten. In het verhaal zitten veel wendingen, gebeurtenissen en actie, waardoor het een verhaal is dat je moeilijk weg kan leggen. Zeker doordat Martyn van Beek de spanning richting het plot enorm hoog laat oplopen. Ik heb het verhaal dan ook in één dag uitgelezen. Het plot en de plottwist zorgen voor een sterk en goed afgerond einde.


De jacht van de wolf is een origineel, mooie en spannende actiethriller. Martyn van Beek heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor je helemaal in de realistische verhaallijn op gaat. Door de acties, wendingen en gebeurtenissen weet Martyn van Beek je van begin tot einde te boeien, daarbij weet hij de spanning enorm goed op te bouwen en zorgen het plot en de plottwist voor een mooi en sterk einde. Een dikke aanrader. Ik kan dan ook niet wachten op het tweede deel!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page