top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kerstmis vriendenclub – Becca Freeman

Van Uitgeverij Boekerij kreeg ik deze heerlijke kerstfeelgood om al helemaal in de kerststemming te komen. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789049202095 | 19 oktober 2023 | 336 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Voor kerstboeken ben ik in deze tijd van het jaar groot fan. Niets is zo lekker, om nu al langzaam aan in de kerststemming te komen. Zeker als het feelgood boeken zijn die vertellen een groot Friends gehalte te hebben, een serie waar ik dol op ben. De vrolijke cover die direct een kerstgevoel oproept spreekt me dan ook enorm aan. De cover wordt gesierd met een prachtige illustratie van een kerstboom met schaatsbaan waarbij vooraan vier vrienden op een bankje zitten te genieten van het uitzicht. De titel is in een passende typografie op het beeld afgestemd. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Hannah en Finn zijn sinds hun studietijd goede vrienden en brengen elke kerst samen door. Beide hebben ook geen andere uitweg, Hannahs ouders zijn overleden en Finn is thuis niet meer welkom toen hij thuis vertelde dat hij op mannen viel. De groep groeit wanneer Hannahs huisgenoot Priya en de Britse Theo bij hen aansluiten. Elk jaar worden hun kersttradities groter, gekker en uitbundiger. Inmiddels vieren ze al tien jaar samen kerst, wanneer Finn aankondigt dat hij naar Los Angeles gaat verhuizen. Dit zou weleens hun laatste gezamenlijke kerst kunnen zijn. Hannah is bang dat haar gekozen familie hierdoor uit elkaar zal vallen en is vastbesloten er een onvergetelijke kerst van te maken. Tegelijkertijd probeert haar nieuwe vriend een volgende stap in hun relatie te maken. Finn worstelt ondertussen met alles wat hij achter moet laten, onder andere zijn gevoelens voor Theo. Deze kerstmis wordt de vriendengroep gedwongen om te erkennen wat ze voor elkaar betekenen, ook als het leven onverwachte wendingen maakt.

 

Mijn ervaring:

Becca Freeman heeft een enorm levendige, luchtige en bijna filmische manier van schrijven. Daarbij schrijft ze ook nog eens eenvoudig en gemakkelijk waardoor je heerlijk in het verhaal op kan gaan. Het verhaal is geschreven vanuit de twee hoofdpersonages Hannah en Finn. Deze twee totaal verschillende personages zijn op enorm leuke, realistische en sterke wijze neergezet. Ik vind het fijn dat de personages niet 'perfecte mensen' zijn, waardoor het verhaal voor mij levensecht voelt. Ook de twee andere vrienden die later bij de groep aansluiten, Priya en Theo, zijn weer totaal verschillende karakters. Hierdoor vormt de vriendengroep een leuke mix waarin ze elkaar aanvullen. De verhaallijn, switcht heen en weer in de tijd. Het verhaal begint met de kennismaking van Hannah en Finn en hoe het gebeurde dat ze samen de kerstdagen doorbrachten. Door deze leuke introductie waarin al direct een hoop humor en hilariteit zit leer je de personages beter kennen. Vervolgens switcht de verhaallijn naar 10 jaar later en het moment dat dit misschien hun laatste kerst samen kan zijn. Tussendoor lezen we alle voorgaande jaren waarin de vriendengroep gedurende de kerstdagen de meest bizarre, gekke en uitbundige kerstfeesten beleeft. Het verhaal kent heerlijke ups en downs en door de enorme dosis humor weet Becca Freeman er een enorm leuk en luchtig verhaal van te maken. Het verhaal kent daarbij zoveel leuke, verrassende en bizarre gebeurtenissen dat het een verhaal is wat je moeilijk weg kan leggen. Daarbij kom je door al hun heerlijke kerstmomenten die ze samen beleefden helemaal in de kerststemming. De kerstmis vriendenclub is een ontzettend leuke, mooie en vooral hilarische feelgood over een vriendengroep en hun tien jaar aan de meest bizarre, uiteenlopende en gekke kerstfeesten. Becca Freeman heeft een onwijs vlotte, levendige en bijna filmische schrijfstijl, waardoor je de vier vrienden en de gebeurtenissen voor je ziet. De vier vrienden zijn op totaal verschillende wijze enorm leuk en goed neergezet. Een verhaal waarvan je absoluut in de kerststemming komt!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page