top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kerstspecial – Marloes Berghege

Een 4e en kerstspecial volgend op De koffiesalon serie. LS Amsterdam en Zin in Feelgood super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | E-book | 9789021045009 | 24 november 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs 2,99


Voor het lezen:

Na het luisteren van de drie delen van De koffiesalon serie ben ik erg benieuwd naar het 4de deel en ineens een kerstspecial. Zeker de combinatie met kerst in het vooruitzicht maakt me erg blij. Aangezien ik de voorgaande drie delen erg leuk vond, heb ik hoge en goede verwachtingen. De cover sluit mooi aan op de voorgaande delen. Er is gekozen voor dezelfde illustratiestijl, maar nu met een kersttintje.

 

Het verhaal:

Gaan Hanneke en Sil dit jaar hun droomkerst beleven? Hanneke kijkt er in ieder geval reikhalzend naar uit. Versierde kerstbomen, samen kerstkoekjes bakken en onder een dekentje genieten van kerstfilms. Ze kan niet wachten. Sinds Sil mede-eigenaar is geworden van Boon heeft hij het enorm druk met de koffiesalon. Ze hebben een nieuwe medewerkster, Keet. Keet hoopt op een nieuw begin en op onzekere wijze probeert ze haar plekje te vinden in de koffiesalon. Sil doet er alles aan om haar zo snel mogelijk te helpen en alles te leren, tot ongenoegen van Hanneke. Dan is er ook nog de concurrentie, wanneer er een koffiesalon tegenover Boon zich vestigt. Het begint als een concurrentiestrijd, maar escaleert al snel. De sfeer wordt hierdoor steeds grimmiger. Kan de magie van kerst en een flinke dosis koffie alles toch weer goed laten komen?

 

Mijn ervaring:

Aangezien het erg lang geleden was dat ik de drie delen van De koffiesalon serie las en luisterde, merkte ik dat ik wel weer even moest zoeken naar de personages en hun verhouding met elkaar. In dit geval zou een kleine intro wel welkom zijn geweest.

Toch mag ik niet klagen, want na een à twee hoofdstukken ging ik weer vlot in de verhaallijn op.


Het is leuk dat de relatie van Hanneke en Sil meer vervolg krijgt, ook stamgast Harry die nog altijd langs komt en poes Muis die het zooitje compleet maakt. Ook hun nieuwste teamlid Keet is een enorm leuke toevoeging. Het zijn redelijk doorsnee personages, maar hebben wel allemaal iets eigens wat het juist erg interessant en leuk houdt.


Het is een heerlijk, leuk en vermakelijk verhaal dat ook een heerlijk kersttintje heeft. Hierdoor is het een heerlijke feelgood die alvast de stemming van de feestdagen bij je oproept. Het verhaal kent leuke en hilarische wendingen en gebeurtenissen en is echt een groot vermakelijk en fijn leesfeest. Het is echt zo'n verhaal om even bij weg te dromen en lekker van te gaan genieten en eigenlijk is het veel te kort. Met een mooi einde sluit de serie van De koffiesalon in kerststemming af.


De kerstspecial is een erg leuke, mooie en vermakelijke aanvulling op De koffiesalon serie. Ik raad je wel aan deze eerst te lezen, zodat je de personages wat beter kent. Het verhaal volgt op de vorige drie delen. Wel is het een eigen, origineel en leuk nieuw verhaal met leuke wendingen en gebeurtenissen die je daarbij ook nog eens in de kerststemming brengt.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️



7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page