top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kleine bakkerij in Brooklyn – Julie Caplin

Na het lezen van De kleine patisserie in Parijs wist ik zeker dat ik meer van Julie Caplin wilde lezen. Ik kreeg van HarperCollins de kans om het nieuwe boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789402712032 | 24 mei 2023 | 352 pagina's Uitgever: HarperCollins| Prijs €19,99


Voor het lezen:

Na het lezen van De kleine patisserie in Parijs wist ik zeker dat ik in de toekomst meer van Julie Caplin wilde lezen en ontdekken. Een paar weken geleden verscheen er weer een nieuw boek van Julie Caplin en kreeg ik van uitgeverij HarperCollins de kans om het boek te lezen en te recenseren. Daar hoefde ik dus geen twee keer over na te denken. De vrolijke illustratieve cover roept absoluut het feelgood gevoel op en sluit perfect aan op de vorige delen van haar serie. Ik hoop op een heerlijk en romantisch avontuur om bij weg te dromen.

 

Het verhaal:

Een feelgood om van te smullen. Sophie Bennings krijgt de kans om voor een half jaar haar werk voort te zetten in New York. Vanwege een heftige breuk grijpt ze deze kans met beide handen aan. Ze zit dan ook absoluut niet te wachten op een nieuwe liefde. Ze start als culinair redacteur bij een magazine. Daar werkt ook de knappe columnist Todd McLennan, die iets bij haar weet los te maken. De onderbuurvrouw van het appartement waarin Sophie verblijft heeft haar eigen bakkerij. Al snel voelt Sophie zich hier helemaal thuis en weet ze een vriendschap op te bouwen. Hoe beter Sophie Todd leert kennen, hoe meer ze ontdekt dat ze niet enkel liefde en passie voor eten delen. Laat Todd haar weer in de liefde geloven?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met de heftige ontdekking van Sophie over haar huidige relatie, die na de ontdekking dan ook snel ten einde is. Door dit heftige, schokkende en emotionele begin, heb je als lezer al snel empathie en te doen met Sophie. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk mee gaat in het verhaal en de beslissing van Sophie om naar New York te vertrekken. Aangezien het voor Sophie ook een nieuwe plek met nieuwe mensen is, ga je als lezer hier op een natuurlijke en gemakkelijke manier mee in de ontdekking van alles en iedereen. Julie Caplin heeft een hele levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl, waardoor het boek echt enorm lekker en prettig leest. Dit is natuurlijk ook mede dankzij de goede vertaling van Jolanda te Lindert. De verhaallijn heeft een rustige en natuurlijke opbouw waarin Sophie Bennings op zoek gaat naar haar eigen thuis en de verwerking van haar relatiebreuk. Door de combinatie van het overheerlijke eten waar het water je gedurende het verhaal vaak je in de mond loopt, zit er ook een vrolijkheid en leuke humor in het verhaal. Ondanks dat er ook minder leuke dingen gebeuren, wordt het verhaal nooit echt zwaar en blijft de verhaallijn leuk om te lezen. De opbouw naar het plot is leuk, en ondanks dat het wel voorspelbaar is, waar ik bij een feelgood absoluut niet op tegen ben, kent het verhaal een heerlijk fijn en zoetsappig einde. De kleine bakkerij in Brooklyn is weer een heerlijk nieuw deel van Julie Caplin. De boeken kunnen prima als stand alone gelezen worden. Het is een heerlijk, vrolijk, luchtig, lekker (ja het water loopt je vaak in de mond) en een mooi verhaal met enorm leuke humor. Het verhaal kent niet veel diepgang, maar dat doet niks af aan het heerlijke en luchtige feelgood verhaal, dat ongelofelijk lekker leest en waarvan je echt even wegdroomt. Een heerlijke ontdekking!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page