top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kleine patisserie in Parijs – Julie Caplin

Ik had al vaker de boeken van Julie Caplin langs zien komen. De sprankelende covers maakte me erg nieuwsgierig naar deze schrijfster. Ik kreeg van HarperCollins de kans om het nieuwe boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789402710526 | Druk: 1 | juli 2022 | 384 pagina's | Uitgever: HarperCollins| Prijs €17,99


Voor het lezen:

Ik was alle lange tijd enorm nieuwsgierig naar de boeken van Julie Caplin. Tot op heden heb ik nog altijd niets van deze schrijfster gelezen. Maar de covers van haar boeken spreken me enorm aan. Met haar nieuwe boek kreeg ik eindelijk de kans om haar boek te lezen en ik heb deze kans dan ook met beide handen aangegrepen. Ditmaal gaat de feelgood over een patisserie in Parijs. De prachtig geïllustreerde cover geven het op en top feelgood gevoel en de sfeer van Parijs weer. Ik heb hoge en hele goede verwachtingen van deze schrijfster en haar nieuwe boek.

 

Het verhaal:

In deze feelgood staat de meest romantische stad ter wereld, Parijs centraal met macarons, eclairs, croissants en natuurlijk champagne!

Nina is de jongste in het gezin. Met vier oudere broers die zich constant met haar leven bemoeien is Nina er klaar mee. Wanneer ze de kans krijgt om naar Parijs te gaan en te helpen in een patisserie grijpt Nina deze kans met beide handen aan. Er is alleen één maar. De eigenaar van de patisserie is Sebastian Finlay. Hij is uitgeschakeld met een gebroken been en heeft een verschrikkelijk humeur, daarnaast had Nina ook nog eens vroeger een enorme crush op deze man. Haar zenuwen lopen steeds hoger op, want Sebastian weet haar constant op de proef te stellen en lijkt nooit tevreden. Kan Nina voldoen aan de wensen van de perfectionistische Sebastian?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met de laatste werkdag van Nina in het restaurant en haar broer die haar gelijk in haar nek zit. Hierdoor kan je niet anders dan als lezer met Nina mee leven en wordt je ook gemakkelijk het verhaal ingezogen. Je beleeft vervolgens het sprankelende Parijs door de ogen van Nina.


Julie Caplin heeft een vlotte, krachtige en hele levendige schrijfstijl. Ze weet buiten een leuke verhaallijn ook enorm goed hele levendige en goede dialogen in het verhaal te brengen. Het karakter Nina heeft Julie Caplin goed neergezet. Je kan als lezer goed in Nina opgaan, omdat ze ook goed de emoties en gedachten van Nina heeft weten neer te zetten.


De verhaallijn is leuk opgezet, ook al is het een beetje een voorspelbaar verhaal, het verhaal neemt leuke wendingen en wist me van het begin tot het einde te vermaken. Ook de sfeer en het gevoel van de liefde voor de stad Parijs en de lekkernijen, die Julie Caplin overduidelijk heeft, heeft ze goed in het verhaal over weten te brengen. Het plot en het epiloog waren dan wel enigszins voorspelbaar maar maakte het verhaal wel helemaal af. Hierdoor leg je het boek wel echt met een goed gevoel weg.


Ik heb echt genoten van deze feelgood. Ondanks het enigszins voorspelbare verhaallijn is de liefde voor Parijs en de lekkernijen van begin tot einde voelbaar in het heerlijke verhaal. Het is echt een op en top feelgood verhaal, dus voor alle liefhebbers een hele leuke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page