top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kleine theetuin brengt geluk – Anne West

Ik kreeg met de Hebban leesclub de kans dit derde deel van de theetuin serie van Anne West te lezen en te recenseren. Dank je wel

Nederlands | Paperback | 9789020553086 | 14 juni 2023 | 320 pagina's Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €16,99


Voor het lezen:

Ik vind het heerlijk om deel te nemen aan leesclubs, aangezien in mijn ogen de ervaring van het boek nog rijker wordt. Toen ik de oproep zag van Hebban voor de leesclub van dit nieuwe boek van Anne West, die ook als stand alone gelezen kan worden, was mijn interesse gewekt. Over de voorgaande delen heb ik namelijk erg enthousiaste en goede recensies gelezen. Met de leesclub had ik dé kans om een boek van haar te kunnen lezen. De vrolijke cover is heerlijk zomers en uitnodigend en trekt mijn aandacht. De combinatie van de vuurtoren op Texel met vrolijke illustraties is uitnodigend. Het geeft een heerlijk stralend en zomers gevoel, precies mijn verwachtingen van het boek. Een mooie, fijne feelgood met hopelijk een mooie diepgang.

 

Het verhaal:

Het derde deel van de Theetuin-serie van Anne West die ook als stand alone gelezen kan worden. Sarah werkt in de zorg, maar ze is toe aan een andere uitdaging. Ze is dol op bakken en het vak van patisserie onder de knie krijgen is haar grote droom. Als Fleur in de theetuin een vacature heeft voor een stageplaats, grijpt Sarah haar kans. Haar stage krijgt al snel een andere wending wanneer Fleur langdurig uitvalt. Sarah moet hierdoor zelfstandig een hoop uitvogelen. In de theetuin is de standaard natuurlijk een stuk hoger dan wanneer ze thuis bakt. Toch besluit ze voor haar plekje te vechten en komt de hulp van Cas als geroepen. Er lijkt iets tussen hen op te bloeien, alleen Cas heeft al een relatie...

 

Mijn ervaring:

Het eerste wat me direct opvalt, is dat Anne West een heerlijke vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl heeft. Voordat je er erg in hebt, ben je al vele bladzijden verder en zit je compleet in een verhaal dat je niet meer loslaat voordat het uit is. Ze schrijft zo prettig dat je echt door het boek heen vliegt.


De personages zijn uniek, neergezet en goed uitgediept. Met name Sarah, maar ook Emma, Fleur, Cas, Martha en Jochem hebben allemaal een eigen persoonlijkheid en identiteit gekregen. De krachtige en levendige dialogen zorgen ervoor dat het verhaal realistisch en levendig wordt.


We volgen het verhaal van Sarah en Emma die beiden op prachtige en krachtige wijze zijn neergezet en de nodige diepgang kennen. Het zijn twee originele, mooie en bijzondere verhaallijnen die elkaar prachtig weten te doorkruisen en voor een sterk en goed verhaal zorgen. De heerlijke wendingen en gebeurtenissen, veelal ook onverwacht, en de heerlijke humor van Anne West die in het verhaal zeker niet ontbreken, zorgen ervoor dat je van dit boek intens geniet. Het verhaal kent een heerlijk plot wat je van een feelgood kan en mag verwachten. Waarbij het epiloog nog even zorgt voor een prachtige en mooie afsluiting van de verhaallijn.


De kleine theetuin brengt geluk is een hele mooie, originele en goede feelgood waarbij de dubbele verhaallijn die elkaar prachtig overlappen ook een mooie diepgang kent. Het verhaal is enorm levendig, luchtig en vlot geschreven waardoor je door het verhaal heen vliegt en opgaat in de goed uitgediepte personages en de omgeving van Texel en de theetuin. Ik heb enorm genoten en ik kan niets anders concluderen dan dat deze feelgood absoluut een aanrader is.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page