top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kluts kwijt – Vannessa Thuyns

Na het luisteren van Een zalig zooitje ben was ik zo enthousiast over de schrijfstijl van Vannessa dat ik gelijk voor haar boek ben gegaan.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789032520038 | 01 juli 2022 | 7 uur 58 minuten | verteller: Donna Vrijhof | Uitgeverij VBK Lab | Prijs €14,99


Voor het lezen:

Ik had met zo enorm veel plezier geluisterd naar Vannessa kerstnovelle Een zalig zooitje, dat ik enorm nieuwsgierig was naar haar boek. Dé reden om gelijk op zoek te gaan of hiervan ook een luisterboek te verkrijgen was. En ik kon mijn pret niet op toen dat het geval was. Ik heb naar haar kerstnovelle hoge verwachtingen. De cover belooft in ieder geval een heerlijke feelgood.

 

Het verhaal:

Haar ouders zijn wanhopig wanneer ze van Naomi's ex een brief krijgen dat ze uit het huis moeten, omdat hij het wil verkopen. Naomi gaat bij Terence langs om hierover te praten, maar hij zet haar onder druk en doet haar een onmogelijk voorstel. Naomi moet zich voordoen als culinair journalist en een diepte interview schrijven over zijn chef-kok Jonas van Deurzen, die totaal niet op media-aandacht zit te wachten. Naomi zet alles op alles om het vertrouwen van Jonas te winnen en meer over hem te weten te komen. Met haar vader gaat het steeds slechter en hij belandt in de laatste fase van Alzheimer. De tijd dringt en Noami moet voort maken met het artikel. Naomi wil haar ouders niet teleurstellen, maar ook Jonas niet als ze alles over zijn heftige verleden ontdekt...

 

Mijn ervaring:

Het luisterboek is ingesproken door Donna Vrijhof, die een enorm prettige vertelstem en spreektempo heeft. Dit in combinatie met de heerlijke schrijfstijl van Vannessa Thuyns kan je je compleet in het verhaal verliezen.


Het verhaal heeft een leuke, maar ook pakkende en originele schrijfstijl. De verhaallijn is origineel omdat naast het feelgood over Naomi, Terence en Jonas ook de verhaallijn van de ouders van Naomi en met name de achteruitgang van haar vader met Alzheimer spelen. Ondanks het heftige ziektebeeld, weet Vannessa het verhaal toch niet te zwaar te maken. De verhaallijn kent goede ups en downs, maar ook een hoop humor, die het meerdere keren heerlijk luchtig weten te maken.


De personages en met name het hoofdpersonage Naomi heeft Vannessa enorm goed neergezet. Hierdoor kan je als luisteraar helemaal in haar en het verhaal opgaan. Het is leuk hoe Noami zich door het verhaal ontwikkeld en zeker in verhouding tot de andere personages in het verhaal. Ook het personage Jonas weet gedurende het verhaal mijn hart te stelen.


De kluts kwijt is een originele, mooie en ontroerende feelgood die me heeft weten te raken. Voor iedere feelgood-liefhebber is dit boek zeker het lezen waard, want ik heb van het begin tot einde genoten van het prachtige verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page