top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kunst van gelukkig zijn – Valerie Vaes

Ik kreeg van Valerie en Hamley Books een recensie-exemplaar van deze feelgood, nadat ik ook al met veel liefde en plezier het manuscript mocht lezen, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464661835 | 17 augustus 2023 | 300 pagina's Uitgeverij Hamley Books | Prijs 22,99


Voor het lezen:

De prachtige cover in vergrijsde pasteltinten spreekt me persoonlijk enorm aan. Het straalt een bepaalde rust, zorgzaamheid en warmte uit. Op de cover zien we een koppel wandelend over de kade met een zeer op de achtergrond. In de lucht is goed leesbaar en passend bij het beeld de titel geplaatst. Ik heb het manuscript met enorm veel enthousiasme en plezier mogen lezen, dus ik ben erg nieuwsgierig naar het eindresultaat.

 

Het verhaal:

Emma is een jonge dertiger die haar leven heerlijk op orde heeft en alles verloopt voorspoedig. Haar agenda staat vol met werkafspraken, kooklessen, vrijwilligerswerk en andere taken. Zo voldoet ze aan het ideaalbeeld dat er van haar wordt verwacht. Dan zet een heftige gebeurtenis haar leven compleet op zijn kop. Emma komt er al snel achter dat ze in het leven niet alles onder controle heeft. Ze krijgt het steeds moeilijker om alle ballen in de lucht te houden en te doen alsof alles perfect gaat. Ze komt er al snel achter dat haar geluk in gevaar brengt.

 

Mijn ervaring:

Valerie Vaes heeft een enorm vlotte, realistische, levendige maar ook luchtige schrijfstijl. Hierdoor leest haar verhaal ongelofelijk fijn en gemakkelijk weg en kan je je compleet focussen op het verhaal en jezelf er helemaal in verliezen.


Het verhaal is geschreven vanuit Emma, een jonge dertig jarige vrouw die denk ik als redelijk doorsnee wordt gezien, hierdoor is het een personage waarin veel lezers, ook ik, zich zeker zullen herkennen. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk met Emma, de gebeurtenissen, emoties en gevoelens mee kan gaan. Ook de andere personages zijn heerlijk realistisch, verschillend en goed neergezet.


Het verhaal heeft een prachtige, ontroerende en mooie verhaallijn. Het verhaal begint als Emma haar leven nog helemaal op rolletjes heeft lopen, hierdoor leer je haar kennen als een zelfstandige, hardwerkende en daadkrachtige vrouw. Door de gebeurtenissen die Emma mee maakt, zie je hoe ze na vallen en opstaan weer een nieuwe en mooiere weg in haar leven inslaat. De gedachten en emoties die Emma doormaakt zijn heel herkenbaar. Valerie Vaes heeft op prachtige wijze thema's als geluk, verlies, rouw, liefde en vriendschap in een prachtige en sterke verhaallijn gegoten. De opbouw naar het einde is dan ook heerlijk en hier verlang je als lezer enorm naar. Op prachtige wijze weet Valerie Vaes dan ook de verhaallijn af te ronden, waardoor je het boek met een lach op je gezicht dichtslaat.


De kunst van gelukkig zijn is een heerlijke, mooie en ontroerende feelgood, waarvan je van het begin tot en met het einde geniet. Het is een vlot, realistisch en levendig geschreven verhaal en in het hoofdpersonage vond ik veel herkenning, waardoor ik helemaal met Emma mee in het verhaal op kon gaan. Ik vond het manuscript al prachtig, maar het is echt een pareltje geworden. Deze feelgood is een absolute must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page