top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De laatste die sterft – Helen Fields

Inmiddels ben ik een groot fan van Helen Fields, haar nieuwe boek moest ik dan ook direct hebben en lezen.

Nederlands | Paperback | 9789026362705 | 10 januari 2024 | 400 pagina's Uitgeverij AmboAnthos | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Als groot fan van Helen Fields, kon ik natuurlijk niet wachten tot deze nieuwe thriller van haar verkrijgbaar was. Ik heb enorm hoge en goede verwachtingen. Helen Field weet haar verhalen zo levendig, gevoel en met sfeer neer te zetten dat ik hoop dat dat ook weer bij dit verhaal het geval zal zijn. Het boek heeft een lichte cover, waarbij het redelijk opvalt tussen alle donker thriller covers. Op de cover zien we twee verroeste vishaken met resten van de zee. De typografie van de titel is op sterke wijze in het beeld geïntegreerd. Ook de ondertitel "Een tiener wordt dood aangetroffen. Wie is het volgende slachtoffer?" maakt me erg nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Privédetective Sadi wordt door de familie van het slachtoffer ingehuurd en vertrekt naar Schotland om de moord op Adriana op te lossen. Het gezin Clark is net komen wonen in het afgelegen Isle of Mull, een eiland voor de kust van Schotland. Wanneer de zeventienjarige Adriane vermist raakt, zijn hun ouders radeloos. Hopelijk kan Sadie hier verandering in brengen. Als snelt vindt Sadie het verminkte lichaam van Adriane in een grot, met een kroon van zeewier. De zaak is al snel veel groter dan in eerste instantie werd gedacht. Want wat als Adriane niet het laatste slachtoffer is?

 

Mijn ervaring:

Wat een ongelofelijk gruwelijk goed en ijzer sterk van Helen Fields is dit weer. Ik heb van het begin tot het einde genoten van deze razend spannende en goede verhaallijn.


Helen Fields heeft een erg levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en ik had dan ook niet meer dan een bladzijde nodig voordat ik in het verhaal werd meegezogen. Direct vanaf het begin weet Helen Field een unheimische en duistere sfeer in het verhaal te brengen, die gedurende het verhaal toeneemt. Ook weet ze perfect op de juiste momenten het verhaal te vertragen, te versnellen en in detail te treden. Ze weet de gebeurtenissen, omgeving en personages levendig en met veel sfeer en gevoel te beschrijven waardoor je samen met Sadie mee gaat in deze heftige zaak.


We volgen het verhaal voor het grootste gedeelte door de ogen van Sadie. Het personage is met erg veel finesse en op realistische wijze neergezet. Dat geldt ook voor de andere personages, al weet Helen Fields bij bijna alle personages ervoor te zorgen dat je als lezer voelt dat ze dingen verbergen, wat juist de spanning vergroot. Met sterke dialogen brengt ze het verhaal echt tot leven. Naast het volgen van Sadie volgt er ook een overall perspectief dat meer vertelt over de gebeurtenissen op het eiland, dat een erg sterke aanvulling geeft op de verhaallijn.


Het verhaal zit erg goed in elkaar, en meerdere momenten zit ik dan ook op het puntje van mijn stoel en met ingehouden adem te lezen. Er zitten erg veel spannende, heftige en schokkende gebeurtenissen in de verhaallijn. Het plottwist en het daverend goede einde maken dit gruwelijk goede verhaal compleet.


De laatste die sterft is een echte pageturner. Dit razend spannende en ijzersterke verhaal weet je van het begin tot het einde te pakken. Het is echt een verhaal waarin je wordt meegezogen en de gebeurtenissen levendig voor je ziet. Ik was al fan van Helen Fields, maar dit is echt een topper van een verhaal. Must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page