top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De laatste uitnodiging – Darby Kane

Deze thriller lag al enige tijd te wachten om gelezen te worden.

Nederlands | Paperback | 9789021477909 | 02 november 2023 | 336 pagina's Uitgeverij Volt | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Deze intrigerende cover, wist direct mijn aandacht te trekken. Ik heb al meer boeken van deze schrijfster voorbij zien komen met enthousiaste recensies en reacties over de boeken. Dit is voor mij het eerste boek van Darby Kane dat ik ga lezen. Ik ben dol op suspence thrillers, dus ik heb goede verwachtingen. Op de cover zien we een stuk van een vrouw haar gezicht, haar hals en haar hand kijkend door een kleine deuropening. De typografie vormt een sterk beeld met de foto. De ondertitel 'Toegelaten worden is moeilijk. Eruit stappen is onmogelijk.' maakt me erg nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Gabby Fielding treft het levenloze lichaam van haar ex-man aan in zijn huis. De politie concludeert dat er sprake is van zelfmoord. Gabby Fielding gelooft dit niet en denkt dat er meer achter zit. Tijdens de uitvaart wordt ze benaderd door een man die beweert dat haar ex het zoveelste slachtoffer is van een geheim genootschap dat de afgelopen jaren meerdere succesvolle en prominente mannen om het leven heeft gebracht. De opmerking sterkt de overtuiging van Gabby Fielding dat er meer moet spelen.


Jessa Hall is een succesvolle advocate. Het gaat haar voor de wind, helemaal wanneer haar informele mentor en rechter Loretta Swain haar uitnodigt om lid te worden van een exclusief en geheim genootschap. Maar moet Jessa Hall hier wel zo blij mee zijn?


Jessa en Gabby kennen elkaar uit hun studietijd en zijn niet bepaald als goede vriendinnen uit elkaar gegaan. Wanneer hun paden kruisen, ondervinden ze dat ze beiden diep in de problemen zitten. Kunnen ze samenwerken om hier levend uit te komen?

 

Mijn ervaring:

Darby Kane heeft een vlotte, krachtige en vrij levendige schrijfstijl. Wat me direct opvalt is dat er in haar boeken een vrij hoog tempo, veel personages en gebeurtenissen zitten. Dit zorgt voor een sterke en realistische verhaallijn, waarbij je je hoofd goed bij moet houden om niets te missen en alles te kunnen volgen.


De twee hoofdpersonages Jessa Hall en Gabby Fielding zijn goed neergezet, voor mij persoonlijk hadden ze net iets verder in gevoel en emoties mogen worden uitgediept. Toch zijn ze goed genoeg neergezet om zonder problemen en op fijne wijze het verhaal mee in te gaan. Naast de twee hoofdpersonages volgen we ook hoofdstukken vanuit De stichting, waardoor je juist een perspectief krijgt vanuit een hele andere hoek. Deze driehoeksverhouding alleen al zorgt voor een goede spanning. Ook de andere personages zijn realistisch en divers neergezet. Met name Liam vond ik een geweldig personage.


Het verhaal heeft een brede, originele en sterke verhaallijn. Je volgt eigenlijk drie verschillende verhaallijnen, die van Jessa Hall, die van Gabby Fielding en die van de stichting. Deze hebben allemaal hun eigen wendingen en gebeurtenissen, waarbij ze daarnaast ook nog eens elkaar overlappen. Hierdoor moet je als lezer goed je hoofd erbij houden om alles in de gaten te houden. Voor mij persoonlijk, zorgde deze hoeveelheid aan gebeurtenissen juist voor een boeiend en spannend totaal. Er gebeurde zoveel dat het boek loslaten erg moeilijk was. Het verhaal wordt uiteindelijk op sterke en goede wijze afgerond.


De laatste uitnodiging is een originele en goede suspense thriller met een brede verhaallijn. De personages en de verhaallijn zijn op realistische wijze neergezet. Darby Kane heeft een levendige en vlotte schrijfstijl, daarbij zit er een hoog tempo in de verhaallijn en gebeurt er enorm veel, waardoor je tijdens het lezen scherp en alert moet blijven. Ik heb genoten!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page