top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De laatste verdwijning – Jo Spain

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein de kans deze veelbelovende thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789026162053 | 07 maart 2023 | 295 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij de Fontein | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Bij het lezen van de beschrijvende tekst van dit boek, was ik vol overtuiging dat ik dit boek wilde lezen. Zeker omdat ik enorm in de thrillers ben op dit moment. De cover is mysterieus en uitnodigend. Het beeld, de foto van een luxueuze Finse spa met de gele typografie geeft een prachtig contrast. Ik heb nog niet eerder een boek van Jo Spain gelezen, dus het is mijn eerste kennismaking met deze thrillerschrijfster.

 

Het verhaal:

Alex krijgt het verschrikkelijke nieuws dat zijn zus is overleden. Hij reist naar Rovaniemi om zijn dode zus op te halen. Hij krijgt daar te horen dat haar lichaam gevonden is in een meer. In eerste instantie denkt hij dat het om een ongeluk gaat, maar dan ontmoet hij rechercheur Agatha Koskinen. Ze vertelt hem dat ze vermoedt dat er meer aan de hand is dan het geval lijkt. Alex reist naar het luxe resort waar Vicky werkzaam was als reisleidster. Hij gaat ook zelf op onderzoek maar rechercheur Agatha Koskinen houdt hem tegen en vertelt dat er door de jaren heen al drie vrouwen verdwenen zijn. Het stadje blijkt meer en meer geheimen te hebben. Zal de waarheid aan het licht komen?

 

Mijn ervaring: Met een spannend proloog van een vrouw die om het leven wordt gebracht weet Jo Spain je mee het verhaal in te trekken. Door dit spannende begin wordt je enorm nieuwsgierig gemaakt om de rest van het verhaal te gaan lezen.


Het verhaal heeft een personaal perspectief. Hierbij wisselt de verhaallijn tussen Alex, Agatha en Kaya. De verhaallijn van Kaya speelt zich af in het verleden en is een van de drie verdwenen vrouwen. Hierdoor weet Jo Spain naast de spannende verhaallijn ook een tweede verhaallijn op te bouwen die een hoop vraagstukken oproept en waarbij je je als schrijver afvraagt hoe deze verhaallijnen straks gaan samenvallen.


Jo Spain heeft een hele vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor er een heerlijk tempo in de verhaallijn zit, al weet ze bij tijden ook op een krachtige wijze in detail te treden. Deze combinatie maakt het een enorm interessant en leuk boek om te lezen. De verhaallijn kent een goede opbouw, en als lezer puzzel je echt mee in de moordzaak en verdwijningszaken, maar ook wat er zich privé afspeelt in het leven van Agatha. Het verhaal neemt veel wendingen, waardoor je enorm geboeid blijft. De opbouw naar het plot is echt geweldig en ik moet zeggen dat het plot me enorm wist te verrassen op een hele positieve manier. Wat zat de puzzel goed in elkaar en het klopte ook allemaal perfect in elkaar.


De laatste verdwijning is een enorm spannende en boeiende thriller die tijdens het lezen een hoop vraagstukken oproept, waardoor je er als lezer ook helemaal induikt. Het verhaal heeft een sterke verhaallijn en is heerlijk vlot en krachtig geschreven. Daarnaast wist het plot me enorm te verrassen. Ik zeg een dikke aanrader, voor iedere thriller-liefhebber.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page