top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De laatste zet – Jennifer Lynn Barnes

Eindelijk is dan het laatste deel van het Hawthorne-mysterie verschenen. Nadat ik zo van de voorgaande delen had genoten keek ik hier enorm naar uit.

Nederlands | Hardcover | 12 september 2022 | 392 pagina's | Uitgeverij Blossom Books | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Het is al enige tijd geleden dat ik de twee voorgaande delen verslond. Want dat deed ik, de voorgaande delen vond ik zo verschrikkelijk gaaf, dat ik ook gelijk deel 3 gepre-orderd heb zodra deze werd aangekondigd. Ik heb daarom ook enorm hoge verwachtingen voor het derde deel van de serie. De cover sluit naadloos aan op de twee voorgaande delen. De stijl en typografie vormen met de andere delen en ook op de cover zelf een prachtig geheel.

 

Het verhaal:

De ontknoping van het Hawthorne-mysterie!

De laatste weken zijn aangekomen en dan is het moment aangebroken dat de miljaren van Tobias Hawthorne eindelijk van Avery Grambs zullen zijn. Ze heeft het dan officieel een jaar in het Hawthorne huis uitgehouden. De beveiliging staat de hele dag op scherp, de parparazzi probeert iedere schim van haar te pakken te krijgen en ook haar advocaten hijgen in haar nek.

Avery Grambs zit met haar hoofd bij de Hawthorne broers, die inmiddels alles voor haar betekenen en niet meer weg te denken zijn uit haar leven. Ze kennen elkaars geheimen. Maar de spanning loopt hoog op wanneer Avery een onverwachte bezoeker het huis binnen laat. Is de bezoeker te vertrouwen? Dan blijkt er ook nog 1 puzzel opgelost te moeten worden. Het wordt een enorm gevaarlijk spel tegen een machtige en onbekende speler. Er kan er uiteindelijk maar één de winnaar zijn.

 

Mijn ervaring:

Na de eerste paar bladzijdes zit ik er weer volledig in en ga ik helemaal op in het verhaal. Het verhaal sluit perfect aan op de voorgaande delen, dus het is wel een absolute must om die eerst te gaan lezen als je dat nog niet gedaan hebt.

Jennifer Lynn Barnes schrijft zoals je van een Young Adult mag verwachten, lekker vlot en krachtig waardoor het verhaal gemakkelijk wegleest en er ook een heerlijk tempo in de verhaallijn zit. Wel is het bij deze serie dat je goed moet opletten want er komen een hoop details en dingen aan bod die nodig zijn in de zoek- en puzzeltocht die Avery Grambs probeert op te lossen. Dit maakt het verhaal voor mij juist extra aantrekkelijk. Je wordt hierdoor als lezer ook echt uitgedaagd om mee te denken en te puzzelen naar wat de oplossing zou zijn.


Je kan je als lezer gemakkelijk met het hoofdpersonage Avery Grambs identificeren, maar ook alle andere personages in het verhaal zijn geweldig goed, uniek en verschillend neergezet. Vooral Avery en de Hawthorne broers groeien mee in het verhaal en ook de onderlinge spanningen geven het verhaal spanning en een extra dimensie.


Het boek bestaat uit korte hoofdstukken waardoor je gemakkelijk geneigd blijft nog 'even' een hoofdstuk meer te lezen. Bijna ieder hoofdstuk eindigt met een cliffhanger waardoor je haast niet kan stoppen. De verhaallijn heeft een goede spanningsboog en verveelt echt geen moment. Richting het einde blijft het onzeker hoe dat verhaal gaat eindigen. Het plot vond ik echt een geweldige klapper, het was niet wat ik verwachtte, waardoor ik juist het verhaal alleen nog maar meer kan waarderen. Ik werd zeker niet teleurgesteld.


Ik heb echt van het begin tot het einde weer genoten van de puzzeltocht en het geweldige verhaal. Dit laatste deel is echt de klapper van de serie en zorgt ervoor dat je deze serie echt met een heerlijk gevoel afsluit. Ik raad iedereen die van young adults houdt deze geweldige serie te gaan lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page