top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De leerling van de heks – K.T. Sterling

Na het zien van de prachtige cover, wist ik 1 ding zeker, dit boek wilde ik lezen. Van uitgeverij Hamely Books kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789464661866 | 17 augustus 2023 | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €15,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Het lot van de roos, was ik erg nieuwsgierig naar dit tweede deel. Al kan deze prima losstaand gelezen worden. K.T. Sterling wist me met haar vorige sprookjes hertelling te verrassen dus ik ben erg nieuwsgierig wat ze er ditmaal van gemaakt heeft. Daarbij kan ik de vlotte en fijne schrijfstijl van haar erg waarderen, dus ik heb goede verwachtingen. De cover wordt gesierd door een prachtige paars bloem waar de magie vanaf spat, zeker in combinatie met de sprookjesachtige typografie van de titel, maakt dit het beeld compleet.

 

Het verhaal:

Een moderne hertelling van Rapunzel. Rozella woont afgezonderd van de wereld, met enkel een pratende kat als gezelschap. Haar voogd, heks Corrighane geeft haar les. Elke dag wordt ze zwaar door Corrighane op de proef gesteld door haar magie op de juiste manier te gebruiken. Maar de druk die ze haar oplegt is te groot. Op een dag ziet ze in dat ze onder een leugen gebukt gaat. Samen met de kat weet Rozella te ontsnappen. Helaas is Corrighane niet meer de enige die haar achterna zit...

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een plattegrond van het bos van Bretagne met de vluchtroute van Rozella, wat me direct nieuwsgierig maakt. Vervolgens volgt er een begrippenlijst waarin een aantal magische woorden uitgelegd worden.


K.T. Sterling heeft een hele toegankelijke en vlotte schrijfstijl, waardoor je gemakkelijk mee het verhaal in gaat. Door het heftige begin van zeventien jaar geleden, weet je als lezer direct dat er een heftige en tragische gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Daarna start het verhaal naar zeventien later en volgt op chronologische wijze.


Het verhaal is geschreven vanuit Rozella, waardoor je gemakkelijk met het personage in het verhaal mee kan gaan. Het verhaal is goed geschreven en spat aan alle kanten van de magie. K.T. Sterling weet dit zo te beschrijven, dat het perfect klopt in de verhaallijn en de gebeurtenissen die zich voordoen. Het is een originele, bijzondere en leuke hertelling van Rapunzel. K.T. Sterling weet me meermaals te verrassen door de wendingen en gebeurtenissen die het verhaal neemt. Het is dan ook een vrij dun verhaal, dus voor je het in de gaten hebt, is het verhaal alweer uit.

De leerling van de heks is een super leuke, originele en fantasierijke hertelling van Rapunzel. Met haar vlotte schrijfstijl wist K.T. Sterling me direct mee het verhaal in te krijgen. Daarbij kent het verhaal verrassende wendingen en gebeurtenissen die me meermaals verraste. Wat een ontzettend leuk en origineel verhaal is het geworden. Ik ben erg benieuwd naar het derde sprookje van deze serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page