top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De lijst – Marelle Boersma

Ik kreeg van Uitgeverij De Crime Compagnie de kans om deel te nemen aan de blogtour van deze nieuwe thriller.

Nederlands | Paperback | 9789461098085 | 26 september 2023 | 384 pagina's | De Crime Company | Prijs 18,50


Voor het lezen:

Ik ben enorm benieuwd naar deze nieuwe thriller die gaat verschijnen bij Uitgeverij De Crime Compagnie. Ik heb nog niet eerder een thriller of verhaal van Marelle Boersma gelezen, maar aangezien de thriller zo wordt gepromoot en de cover enorm aantrekkelijk is ben ik nieuwsgierig geworden. Op de cover zien we een vrouw die rijkt naar een oude deur met een sleutel. De typografie van de titel is hier perfect op afgestemd en de vergaande rand geeft het beeld iets mysterieus.

 

Het verhaal:

Erin heeft een fijn en gelukkig leven. Ze is verloofd en werkt als archeologe in Naturalis in Leiden. De hele dag is ze in de weer met oude botten. Charlotte is dolgelukkig in Orleans en werkt als patissier, waarbij ze de meest prachtige taarten en banket creëert en ze mag zelfs meedoen aan een belangrijke wedstrijd op haar vakgebied.

Max is een trotse modeontwerper in Milaan. Hij staat op het punt de mooiste jurk en het spektakelstuk voor op de catwalk te ontwerpen die de modewereld van zijn sokken zal blazen. Dan slaat het noodlot toe, de adoptiemoeder van Erin wordt dood aangetroffen. Er blijkt een lijst te zijn, waar Erin niets vanaf wist. Deze lijst brengt Erin, Charlotte en Max ongewild bij elkaar met dodelijke gevolgen...

 

Mijn ervaring:

Marelle Boersma heeft een erg vlotte en krachtige schrijfstijl, dit zorgt ervoor dat het verhaal erg aangenaam en prettig leest en dat ze door middel van haar tempo te verhogen en verlagen in verhaal de spanning goed weet op te bouwen en daarmee een duidelijke sfeer neerzet.


Het verhaal begint op een vrij rustige wijze waarin je de verschillende personages leert kennen. De hoofdstukken switchen tussen Erin, Charlotte en Max, maar de focus ligt met name op Erin en dit personage is dan ook het meest uitgediept en ik kon er als lezer het gemakkelijkste in mee gaan. Door de dood van moeder van Erin en de gebeurtenissen die daarop volgen weet Marelle Boersma al direct de spanning goed op te bouwen en je als lezer nieuwsgierig te maken naar "de lijst".


De verhaallijn zit bijzonder sterk in elkaar en heeft een goede diepgang. Aangezien ik me gedurende het verhaal vaak realiseerde dat het verhaal op waargebeurde gebeurtenissen is gebaseerd, vond ik het nog heftiger en ingrijpender. Het verhaal wist me echt te choqueren en te raken. Er zitten veel onverwachte wendingen en gebeurtenissen in het verhaal en zeker de twists in de verhaallijn zijn erg verrassend en houden je als lezer scherp. Ik had een plot verwacht, maar zeker niet dit. Het was goed en verrassend. Met een mooi einde en epiloog weet Marelle Boersma het heftige verhaal af te sluiten.


De lijst is een originele, verrassende en sterke thriller met diepgang. Marelle Boersma heeft een erg vlotte en krachtige schrijfstijl die je vol overtuiging het verhaal in weet te trekken. Daarbij weet de verhaallijn je keer op keer te choqueren en te verrassen. Ik heb het boek in één middag uitgelezen. Een must-read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page