top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De man op de brug – Björn Paqualin

Ik mocht deelnemen aan de leesclub van Thrillzone waarbij ik de kans krijg om te genieten van deze veelbelovende thriller.

Nederlands | Paperback | 9789021463209 | 01 november 2022 | 256 pagina's Uitgeverij Volt | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Ik was een van de gelukkigen die mocht deelnemen aan de Thrillzone leesclub en de kans kreeg om deze veelbelovende thriller te gaan lezen. Uitgeverij Volt en Thrillzone bedankt voor het recensie-exemplaar. Ondanks dat dit het tweede deel is, wordt dit boek mijn eerste kennismaking met Björn Paqualin. Aangezien hij een bekend Zweeds scenarioschrijver is, heb ik hoge verwachtingen en hoop ik op een spannend boek waar je helemaal in opgaat.

De cover is veelbelovend. De cover toont een duister en onheilspellend beeld van een donkere nacht in een bosrijk gebied waardoor een treinrails gelegd is. Deze treinrails gaan ook als een brug over een stuk onrustig water. Aan de onderkant is in een bijpassende typografie de titel van het boek te lezen en aan de bovenzijde de naam van de schrijver. Het beeld en de typografie vormen een goed beeld én een goed contrast waardoor de titel en schrijver goed leesbaar zijn.

 

Het verhaal:

Twee vrouwen zijn aangevallen tijdens het kamperen in een Zweeds natuurreservaat. Sporen leiden naar een verband met een dubbele moord die vijf jaar eerder plaatsvond. Toen werden in hetzelfde natuurreservaat twee dertienjarige meisjes vermoord door een man. De dader is nooit gevonden, terwijl een van de meisjes het incident voor een groot deel op haar telefoon had vastgelegd. Inspecteur Stella Robertsson maakt een moeilijke periode door. Vanwege gebeurtenissen een jaar eerder is ze geschorst. Tijdens deze gebeurtenis kwam haar ex-man om het leven. Een journalist heeft lucht van deze eerdere zaak gekregen en dreigt zijn bevindingen openbaar te maken. Stella wil dit voorkomen en sluit een deal met de journalist: ze gaat samen met hem aan de zaak en de zaak van vijf jaar eerdere werken als hij toezegt zijn mond te houden.

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met Stella die informatie krijgt over de nieuwe zaak. Hierdoor wordt je als lezer enorm nieuwsgierig gemaakt. Wat me direct opvalt is dat Björn Paqualin heel beeldend de situatie weet te beschrijven en sterke dialogen weet neer te zetten.


We volgen het verhaal door de ogen van Stella. De verhaallijn speelt zich af in chronologische volgorde en wisselt tussen twee verschillende verhaallijnen, namelijk de moordzaak en de privé situatie van Stella en haar dochter. Deze afwisseling maakt het verhaal nog spannender en boeiender om te lezen, want je blijft als lezer constant met vragen achter. Zeker als Stella dingen weet en ziet die jij als lezer niet mee krijgt. De verhaallijn kent een enorme sterke opbouw. Daarnaast bestaat het verhaal uit korte hoofdstukken, waardoor ik geneigd ben door te blijven lezen. Zeker door de kleine cliffhangers die zich constant voordoen.

De opbouw naar het plot is enorm sterk, zeker als er een plottwist volgt en je van de ene verbazing in de andere valt.


Wat een spannend en goed boek was De man op de brug. Door de sterke dialogen en de levendige beschrijvingen ga je heerlijk op in het verhaal. Het is vlot en krachtig geschreven en er zit een heerlijk tempo in de verhaallijn. Wel had ik soms het vermoeden dat als ik deel een wel gelezen had, het verhaal nog meer diepgang zou hebben. Ondanks dat heeft het boek me positief verrast. Ik ga in de toekomst zeker meer van Björn Paqualin lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page