top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De meesterdief – Emmelie Arents

Na deel 1 wilde ik weten hoe het avontuur van Taran zou eindigen.

Nederlands | Hardcover | 9789464208238 | 07 september 2021 | 300 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €18,99


Voor het lezen:

Na het lezen van deel één, wilde ik niets liever dan weten hoe het avontuur van Taran zou gaan eindigen. De cover van het tweede deel is bijna identiek aan het eerste. Hierdoor zijn de covers wat moeilijk van elkaar te onderscheiden, maar buiten dat zijn de covers prachtig vormgegeven en hebben ze de uitstraling van een duister Arabisch sprookje. Ik hoop in dit tweede deel dat Emmelie het tempo maar ook de spanning opnieuw in het verhaal kan weten te houden.

 

Het verhaal:

Na de heftige gebeurtenissen is Taran er klaar voor om een nieuw leven op te bouwen en zijn pijnlijke verleden en alle gebeurtenissen een plekje te geven. Dan blijkt Rayan vermist te zijn en dreigt Saradan ten onder te gaan aan Dode Magie. De sultan is ten einde raad en schakelt de hulp van Taran in. Taran reist naar het verlaten eiland Turat waarvan pas één persoon ooit levend is teruggekeerd. Zijn doel, de zeldzame Galzarabloem vinden, om hiermee het hart van de prins en het lot van Saradan te redden. Eenmaal aangekomen op Turat, blijkt niets wat het lijkt. Niemand is te vertrouwen. Een nieuwe en dodelijke tocht is van start gegaan.

 

Mijn ervaring:

Wat een geweldig tweede deel en tegelijk einde van een prachtige serie.

Het verhaal van Taran gaat perfect over op het eerste deel. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Taran en Amir, maar voor het grootste gedeelte op Taran. Je merkt dat in het tweede deel de personages allebei enorm evolueren, niet gek natuurlijk na alle gebeurtenissen, maar Emmelie heeft dit bijzonder goed weten te doen.


De schrijfstijl van Emmelie is absoluut wat je van een Young Adult mag verwachten. Heerlijk vlot en krachtig, maar ook erg levendig. Ze weet een heerlijk tempo in de verhaallijn te brengen, en ook de spanning in het tweede deel is absoluut niet te missen. De verhaallijn van het tweede deel is een stuk spannender, magischer en avontuurlijker dan het eerste deel. Dit tweede deel is absoluut mijn favoriet van de tweedelige serie. Misschien ook doordat ik een betere band had met de personages. De spanning naar het plot bouwt zich goed op en ook ditmaal zijn er een hoop wendingen, onverwachte gebeurtenissen en een plottwist die je van je sokken blaast.


Wat een heerlijk, goed en origineel tweede deel is dit boek geworden. Ik heb van begin tot het einde genoten van de vlotte, krachtige schrijfstijl van Emmelie en er zat een heerlijk tempo in de verhaallijn. Het verhaal is een spannend en magisch avontuur geworden, dat me meerdere malen wist te verrassen, maar wel een super en goed afgerond einde kent. Voor wie van YA en fantasy houdt, dan is deze serie zeker een aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page