top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De mensen die bleven – Lisa Jewell

Eindelijk kan ik dan gaan genieten deze spannende en veelbelovende thriller! A.W. Bruna bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789400515864 | 02 mei 2023 | 464 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Toen ik de aankondiging zag van dit nieuwe boek van Lisa Jewell werd ik dolenthousiast. Deze schrijfster staat al lange tijd op mijn verlanglijstje om te gaan ontdekken. Van A.W. Bruna kreeg ik de kans het nieuwe boek van haar te mogen lezen en te recenseren. De duistere en mysterieuze cover door de samenwerking van het beeld en de typografie is uitnodigend en trekt de aandacht. Ik heb hoge verwachtingen en ik kan niet wachten om aan het boek te beginnen.

 

Het verhaal:

2019, Londen, langs de oever van de Theems wordt een zak gevonden met menselijke resten. Inspecteur Samuel Owusu doet onderzoek en de resten blijken al jaren oud. De resten zijn van een jonge vrouw die met een klap op haar hoofd om het leven kwam, ook worden er zaden van een zeldzame boom in de zak gevonden. Hierdoor komt Inspecteur Samuel Owusu bij een huis in Chelsea terecht, waar dertig jaar eerder een drama plaatsvond waarbij drie mensen dood werden aangetroffen en boven een baby lag te huilen. Dit leidt naar een broer en zus in Chicago, die beiden op zoek lijken naar de enige persoon die hen iets kan vertellen over het drama.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een spannend en prikkelend proloog waarin de zak met lichamelijke resten wordt gevonden. Dit maakte me als lezer enorm nieuwsgierig, waardoor ik het verhaal ingetrokken werd.

Lisa Jewell heeft een realistische, levendige en vlotte schrijfstijl. Ze weet een heerlijk tempo en een goede spanning in de verhaallijn te brengen en de levendige en krachtige dialogen brengen het verhaal echt tot leven. Het verhaal leest echt ongelofelijk lekker en prettig weg, waardoor je echt de greep op de tijd verliest. De verhaallijn switcht tussen verschillende personages en tussen verschillende tijden. Dit zorgt ervoor dat je wel je aandacht bij het verhaal moet houden, maar de verhaallijn bouwt zich langzaam en geleidelijk op waardoor het verhaal meer diepgang krijgt. Doordat je als lezer iedere keer maar kleine hoeveelheden informatie krijgt, weet Lisa Jewell de nieuwsgierigheid en de spanning mooi op te bouwen. Daarbij weet ze door de personage wisseling een mooie en goede diepgang in de personages te maken en bekijk je het verhaal vanuit verschillende gezichtspunten. Dit draagt enorm bij aan de spanning en beleving van het verhaal. De spanningsboog loopt gedurende het verhaal goed op en bij het plot komen de verhaallijnen samen en vallen pas werkelijk alle puzzelstukjes op zijn plek.


De mensen die bleven is een origineel, mooi en mysterieus verhaal. Het verhaal is enorm levendig geschreven en leest enorm lekker weg. Het verhaal bouwt zich langzaam op en de personages worden goed uitgediept. Het is geen verhaal waarbij je van de spanning op het puntje van je stoel zit, maar wel een boek dat mysterieus is en je als lezer tot het einde toe nieuwsgierig weet te houden. Bij het plot komen de verhaallijnen op krachtige wijze samen en vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Ik heb het boek in één avond uitgelezen, een heerlijke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page