top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De mooiste tijd van het jaar – Jenny Bayliss

De cover was zo uitnodigend dat ik ook dit kerstboek in deze tijd van het jaar niet kon laten liggen.

Nederlands | Paperback | 9789024598670 | 23 september 2022 | 356 pagina's Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Nog niet eerder las ik een boek van Jenny Bayliss, terwijl ook haar vorige boek al lange tijd op mijn verlanglijstje staat. Toch kon ik nu, met haar nieuwe boek, de kans in deze tijd van het jaar niet laten liggen en te gaan genieten van dit nieuwe boek. Ik heb veel enthousiaste reacties gelezen op haar vorige en op dit boek, dus ik verwacht echt te gaan genieten. De cover met de vrolijke winterse illustratie is in ieder geval enorm uitnodigend en passend bij een feelgood.

 

Het verhaal:

Annie Sharpe doet opnieuw een pijnlijk verrassing. Ook al lijkt ze het helemaal voor elkaar te hebben met een succesvol eigen restaurant, twee lieve volwassen zonen en een echtgenoot. Toch denkt haar echtgenoot opnieuw vreemd te moeten gaan met een serveerster. Ditmaal is voor Annie de maat vol. Annie ziet een oproep in de krant om op een strandhuis te passen in een klein dorpje aan de ruige kustlijn van Kent. Annie grijpt hiermee haar kans om een nieuwe start te maken. Al snel wordt ze gegrepen door de dorpsgemeenschap en neemt ze deel aan de vele traditionele feestvieringen. De enige vervelende persoon die nu nog in haar leven is, is John, de onredelijke neef van de eigenaresse van het strandhuis. Al blijkt snel dat ook haar ex een poging wil wagen om het huwelijk te redden. Gaat Annie de liefde nog een nieuwe kans geven? Of kiest ze voor haar nieuwe leven?

 

Mijn ervaring:

Dit boek moet je in deze tijd van het jaar gewoon lezen! Doordat het verhaal begint op het moment dat Annie haar man betrapt met een nieuwe liefde, wordt je als lezer gelijk meegezogen in het verhaal. Het personage Annie, maar ook de andere personages zijn uniek en sommige enorm excentriek weggezet, dat zorgt ervoor dat het boek een leuke mix is van verschillende persoonlijkheden die echt spreken.


De verhaallijn is enorm origineel maar ook leuk en veelzijdig. Doordat er veel verschillende gebeurtenissen met verschillende personen door het verhaal heen spelen, voelt het boek ook enorm realistisch en verveelt het geen moment. Daarnaast zorgt dat er ook voor dat je constant verder wilt lezen, want van alle dingen wil je eigenlijk wel weten hoe dat gaat aflopen. Ik moet zeggen dat het plot me enorm wist te verrassen en dat daar ook nog een hoop spanning aan te pas kwam, wat ik niet direct verwacht had van het verhaal. Dit vond ik geweldig en maakte het boek echt nog beter en leuker.


De schrijfstijl van Jenny Bayliss is lekker vlot en krachtig en heel beschrijvend, waardoor je de dingen echt voor je ziet. Het boek bevat vrij korte hoofdstukken, waardoor je snel door het boek heen leest.


Dit boek heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het is een enorm leuke aanrader voor deze tijd van het jaar. Doordat het verhaal meer diepgang en gebeurtenissen bevat dan enkel een romance, is het een enorm leuk verhaal dat je moeilijk weg kan leggen. Ik zeg, zeker lezen. Nu ben ik ook enorm nieuwsgierig naar haar andere boek.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page