top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De nieuwkomer – Martine Kamphuis

Ik kreeg van De Crime Company de kans om het manuscript te lezen, nu is eindelijk het eindresultaat daar. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789461098160 | 08 februari 2024 | 300 pagina's De Crime Company | Prijs 21,99 en E-book 9,99


Voor het lezen:

Ik kreeg van Uitgeverij De Crime Company de kans om het manuscript te lezen en hierop feedback te geven. Dit vond ik een ontzettend gave en mooie kans om mee te maken en ik heb dan ook mijn uiterste best gedaan om Martine Kamphuis van goede feedback te voorzien. Het is dan ook ontzettend tof om nu het eindresultaat van haar in mijn handen te hebben.

 

Het verhaal:

Sanne werkt in een TBS-kliniek. Intern vinden er veranderingen plaats als haar huidige leidinggevende, Karel, vertrekt. De nieuwe leidinggevende, Annabella, houdt er heel andere ideeën op na. Zo geeft Anabella een nieuwe patiënte die vertikt met Sanne te praten zijn zin. Deze wraaklustige serieverkrachter begint Sanne te treiteren, maar wanneer Sanne hier melding van doet bij haar leidinggevende krijgt ze geen steun. Dan blijkt Karel plotseling door een ongeluk te zijn overleden. Is dit echt een ongeluk? Sanne gaat op onderzoek uit en brengt hiermee ook haar eigen leven in gevaar..

 

Mijn ervaring:

Martine Kamphuis heeft een levendige en vlotte schrijfstijl. Ze gebruikt krachtige dialogen en legt een goed tempo in de verhaallijn, wat het verhaal boeiend en spannend houdt, daarbij schrijft ze gemakkelijk en op natuurlijke wijze waardoor je echt van het verhaal kan genieten.


We volgen het verhaal van Sanne die in een TBS-kliniek werkt en een vreemde relatie heeft met David. Door de rustige opbouw, krijg je als lezer een goed beeld en een goede band met Sanne waardoor je gemakkelijk met haar mee het bizarre en spannende verhaal in kan. Ondanks dat Sanne een sterke vrouw is, is door haar relatie met David haar achterdocht gewekt. Gelukkig heeft ze vriendin Bea en collega Deidre die haar steunen.


Het verhaal heeft een spannende opbouw en Martine Kamphuis weet het gevoel dat machtsspelletjes, intimidatie, chantage en manipulatie met een mens doen qua gevoel ook echt op de lezer over te brengen. Het verhaal kent een mooie spanningsopbouw en blijft je door de wendingen en gebeurtenissen boeien waardoor het boek je echt in zijn greep houdt. Met een krachtig slot, waarbij alle puzzelstukjes op sterke wijze op zijn plek vallen, sluit Martine Kamphuis het verhaal volledig af.


De nieuwkomer is een spannende, sfeervolle en goede thriller. Het is levendig en vlot geschreven, daarbij weet Martine Kamphuis het gevoel van machtspelletjes, intimidatie, chantage en manipulatie aan de lezer voelbaar te maken. Het is een verhaal dat je tot aan het einde in zijn greep weet te houden. Ik heb erg genoten van deze spannende en goede thriller.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page