top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De patiënt – Petra Spark

Ik mocht deelnemen aan de leesclub van Thrillzone waarbij ik de kans krijg om te genieten van deze veelbelovende thriller.

Nederlands | Paperback | 9789493192454 | 17 oktober 2022 | 320 pagina's Uitgeverij LetterRijn | Prijs €20,-


Voor het lezen:

Ik was een van de gelukkigen die mocht deelnemen aan de Thrillzone leesclub en de kans kreeg om deze veelbelovende thriller te gaan lezen. Super bedankt uitgeverij LetterRijn en Thrillzone. Het is mijn eerste kennismaking met Petra Spark dus qua schrijfstijl heb ik nog geen idee wat ik kan en mag verwachten. Het boek heeft een donkere en mysterieuze cover met het Victoriaans masker dat gelijk spanning en een tikkeltje sensualiteit bij me oproept. Het subtiele beeld van de rolstoel, wat gelijk een hoop vragen oproept. Is dat het lot? Hoe past dit in het verhaal? De typografie is duidelijk maar ook erg passend op het beeld afgestemd waardoor het een uitnodigende en triggerende cover is geworden. Ik hoop en verwacht een enorm spannend boek dat ook een tikkeltje mysterieus is. Ik hoop op een spannend en boeiend verhaal dat je niet weg kan leggen.

 

Het verhaal:

Vincent Roels verzorgt de moeder, Peggy Vermoes, van zijn beste vriend Eric. Ze gaat hard achteruit en functioneert door middel van een spraakcomputer. Wanneer Peggy op een dag via de spraakcomputer 'Ik ken jouw geheim, ik weet wat je met dat meisje deed.’ tegen Vincent spreekt, raakt hij volkomen in paniek. Wat weet Peggy wat hij al jaren probeert te verbergen? Hij is in alle staat en zet alles op alles om zijn geheim te bewaren, maar hierdoor raakt hij verstrikt in chantage en wraakzucht. Dan vallen er ook nog slachtoffers. Wat is er aan de hand? Wie zit hierachter?

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een heftig en schokkend proloog. De situatie en gebeurtenis roepen gelijk veel vragen op. Wat is er in godsnaam gebeurd? Hoe is deze vrouw in deze situatie beland? Hierdoor wordt je als lezer echt nieuwsgierig en getriggerd om aan het verhaal te beginnen.


We volgen het verhaal door de ogen van Vincent Roels, een man van middelbare leeftijd en verpleegkundige. Ik kon me niet echt identificeren met het personage, maar Petra Sparks had het personage wel enorm goed neergezet en uitgediept, zodat je goed zijn handelingen en gedachten kon volgen. Naast Vincent zijn ook de andere personages goed en uniek neergezet.


De verhaallijn roept gelijk vanaf het begin een unheimlich gevoel en onrust bij me op. Je blijft de hele verhaallijn als lezer vragen hebben. Door de onverwachte en plotselinge wending weet Petra je keer op keer te verrassen en scherp te houden in het verhaal. Helaas ging halverwege het boek voor mij net iets te veel het tempo uit het verhaal, maar ik bleef nieuwsgierig genoeg om te willen weten hoe de vork in de steel zat. Het plot was verrassend en dat vind ik een extra pluspunt.


Het is voor mij de eerste kennismaking met een boek van Petra Spark, maar ik moet zeggen dat ik heb genoten van het spannende verhaal. Ze weet gedurende het hele verhaal een umheimlich gevoel en een hoop vragen op te roepen, waardoor je graag wilt weten hoe de vork in de steel zit. Dit boek is zeker een goede aanrader om te gaan lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page