top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De perfecte bruiloft – Katy Birchall

Ik had het boek al zo vaak langs zien komen dat ik erg nieuwsgierig was naar het boek. Voor een heerlijke feelgood ben ik altijd in en nu bibliotheek Eindhoven het boek beschikbaar had als luisterboek is dit het perfecte moment.

Nederlands | Luisterboek | 9789024596447 | 2021 | Verteller: Willemijn de Vries | Uitgeverij Luitingh Sijthoff


Voor het lezen:

Ik had het boek al zo vaak langs zien komen dat ik erg nieuwsgierig was naar het boek. Voor een heerlijke feelgood ben ik altijd in en nu bibliotheek Eindhoven het boek beschikbaar had als luisterboek is dit het perfecte moment. De cover vind ik heel aantrekkelijk. Hij straalt echt feelgood uit. De illustratie van een mooie vrouw op de voorgrond met in de achtergrond een groot landhuis. Ook de kleuren geven echt een feelgood gevoel. Ik ben enorm benieuwd of dit boek mijn hoge verwachtingen waar gaat maken.

 

Het verhaal:

We volgen het leven van Sophie Breeze, die een hele bijzondere baan heeft; ze is namelijk professioneel bruidsmeisje. Ze helpt bruiden met het organiseren van de perfecte bruiloft. Dan krijgt Sophie een hele grote kans, ze wordt aangenomen voor de organisatie van de bruiloft van lady Cordelia Swann. Al snel verdwijnt haar enthousiasme als sneeuw voor de zon. Cordelia zit niet te wachten op Sophie en probeert haar leven tot een hel te maken. Dit gaat van kwaad tot erger. Maar Sophie laat zich niet uit het veld slaan, zeker niet wanneer Cordelia's knappe broer Thomas in beeld verschijnt.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is ingesproken door Willemijn de Vries, ik heb al meerdere luisterboeken beluisterd die ze heeft ingesproken en ik kan haar stem en spreektempo enorm waarderen.

Katy Birchall heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl vol emotie en de nodige humor. Er overkomen Sophie Breeze de meest merkwaardige dingen, die op een of andere manier perfect passen in het verhaal en zonder twijfel als waar kunnen worden aangenomen.


De verhaallijn is enorm leuk opgebouwd, het verhaal en daarmee ook het leven van Sophie Breeze neemt de ene bijzondere wending na de andere. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk het verhaal blijft volgen en geboeid blijft. Het hoofdpersonage Sophie Breeze heeft Katy goed weten uit te diepen. Wel kon ik niet helemaal een band met Sophie vormen en kon haar trage begrip me soms wat storen. Ook het personage lady Cordelia Swann was echt geweldig neergezet, naarmate het verhaal vordert kom je meer en meer persoonlijke dingen over dit personage te weten en krijg je daar ook meer gevoel bij. Het verhaal kent, zoals een feelgood beaamt heerlijke ups en down en er zitten heerlijk veel emoties in. Het plot was erg goed bedacht en het verhaal had een heerlijke (feelgood) afsluiter waardoor je het boek ongetwijfeld met een heerlijk gevoel afsluit.


Het was een verrassend leuke feelgood met heerlijke humor. Ondanks dat ik me soms wat stoorde aan het trage begrip van Sophie Breeze, was het echt een heerlijk verhaal en heb ik er van genoten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page