top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De pijn die wij verbergen – Monica Haak

Na het lezen van Voor verdriet heeft niemand tijd, wilde ik zodra ik zag dat er een nieuw boek zou verschijnen van Monica Haak deze lezen. Ik was ook nog een van de gelukkige die deel mocht nemen aan de blogtour van Hamley Books. Super bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789464510164 | Druk: 1 | april 2022 | 320 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | €20,00


Voor het lezen:

Na het lezen van Voor verdriet heeft niemand tijd, wilde ik zodra ik zag dat er een nieuw boek zou verschijnen van Monica Haak deze lezen. Ik was ook nog een van de gelukkige die deel mocht nemen aan de blogtour van Hamley Books. De cover is werkelijk prachtig. Het is een hele andere cover dan het voorgaande boek van Monica, maar het zijn dan ook twee compleet andere verhalen. Op de cover is een beeld te zien van een prachtige paars/roze lucht met twee silhouetten van een man en een vrouw die met hun rug naar elkaar zitten, deze loopt ook door over de achterzijde van de cover. De titel en de naam van de auteur zijn beide in het wit met handgeschreven letters waardoor ze echt van de cover afknallen. Ik heb hoge verwachtingen na het lezen van haar eerste boek, dus ik hoop op wederom een boek dat me gaat raken.

 

Het verhaal:

We volgen in het verhaal de 2 vrienden Fleur en Matt.

Fleur ontvangt via Instagram een vervelende reactie van een onbekend persoon. Helaas blijft het hier niet bij en volgen er meer en steeds gemenere berichten. Fleur wordt langzaam verteerd door angst. Wie doet haar dit aan? En waarom? En wie kan Fleur werkelijk vertrouwen?

Matt heeft ook de nodige struggles, zijn vriendin Vanessa lijkt niet goed met Fleur overweg te kunnen én hij heeft studiekeuzestress. Matt heeft een hele andere toekomst voor ogen dan zijn ouders. Ook hij staat onder een hoop stress, zal hij de juiste keuze weten te maken?

 

Mijn ervaring:

Het is een prachtig, intens en mooi verhaal dat me diep heeft weten te raken.

We volgen de twee verschillende karakters Fleur en Matt, deze wisselen per hoofdstuk dat heel duidelijk wordt vermeld. Beide karakters zijn enorm goed uitgediept, zodat je een heel goed beeld krijgt wat er in hun leven gebeurd, maar ook wat er in hen omgaat aan gedachtes en gevoelens. Ze beleven enorm intense dingen tijdens het verhaal, waardoor je als lezer compleet met de karakters mee leeft en in het verhaal op gaat. Vooral het karakter Fleur wist me enorm te raken, haar emoties van angst, verdriet en wanhoop waren soms bijna tastbaar.


Monica heeft een vlotte en krachtige schrijfstijl, precies wat je bij een Young Adult mag en kan verwachten. Daarnaast heeft Monica echt een bijzonder talent om emoties en gevoelens in haar verhalen te verwerken dat je er als lezer helemaal in opgaat.


De verhaallijn is ook goed opgebouwd, het verhaal blijft van het begin tot aan het einde boeiend en weet zijn kracht te behouden. Het verhaal neemt enorm veel wendingen, die je als lezer niet ziet aankomen, waardoor dat het boek moeilijk is weg te leggen. Iedere keer als de denkt dat dit het wel is geweest, gebeurd er weer wat. Daarnaast kon ik het bij het plot echt niet meer droog houden.


Ik kan niets anders zeggen dan WAUW! Monica you did it again! Je hebt echt werkelijk weer een fantastisch verhaal neergezet dat me diep geraakt heeft.

Voor iedereen die van Young Adult houdt en op zoek is naar een boek met diepgang en die je weet te raken, dan zijn de boeken van Monica Haak echte aanraders!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page