top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De pijnboom – Noortje Brink

Ik kreeg van Loft Publishing de kans deze thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047207948 | 19 april 2023 | 139 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Deze schrijfster stond al een tijdje op mijn verlanglijstje om te gaan ontdekken. Met het verschijnen van haar nieuwste thriller kreeg ik van Loft Publishing de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik heb hoge verwachtingen, omdat ik veel positieve reacties heb gehoord over deze schrijfster. De cover roept een nostalgisch vakantiegevoel op, wat me enorm nieuwsgierig maakt hoe dat in combinatie met een thriller gaat.

 

Het verhaal:

Fay emigreert samen met haar zoontje en zus naar Frankrijk, om daar een kledingwinkel, Le Bonheur, te beginnen. Hun nieuwe buurvrouw zit niet te wachten op deze "buitenlanders" en laat dit overduidelijk blijken. Dan treft Fay op een ochtend ook nog een inbreker aan in het magazijn die de nacht heeft doorgebracht in hun winkel. In het dorp volgt er protest en daarop volgt een golf van vernieling. Het Franse dorpje laat een andere kant zien.

 

Mijn ervaring: Noortje Brink heeft een hele prettige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Ze weet het verhaal zo te zetten dat je er heerlijk in mee kan gaan. Ik moet zeggen dat ik persoonlijk de schrijfstijl wat in vind zitten tussen een thriller en een roman, maar het past wel perfect bij het verhaal.


We volgen het verhaal van Fay, maar tussendoor volgen er hoofdstukken met gedachten, deze zijn cursief gedrukt, van een ander en onbekend persoon. Deze afwisseling zet je als lezer echt aan het denken. De verhaallijn is goed neergezet. iedere keer weet Noortje Brink de wendingen zo te laten volgen dat je als lezer echt nieuwsgierig blijft tot het einde. Keer op keer weet ze je op een dwaalspoor te zetten, waardoor het verhaal enorm boeiend blijft. Ook het vleugje romantiek maakt de verhaallijn leuk en anders dan andere thrillers. Na het plot toe wordt de verhaallijn steeds spannender en zeker tegen het plot loopt de spanning hoog op.


De pijnboom is een heerlijke, spannende en verrassende thriller/roman. Hij is heel vlot en krachtig geschreven en kent veel wendingen en gebeurtenissen die je als lezer tot het einde nieuwsgierig houdt. De echte spanning komt pas in het verhaal rond het plot. Ook het vleugje romantiek vond ik leuk en verrassend in deze thriller. Ik vind het echt een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page