top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De plicht – Karin Thomas

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans deze veelbelovende thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464510935 | 15 maart 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books | Prijs €10,99


Voor het lezen:

Alleen al door de enorm aantrekkelijke cover had ik interesse om deze psychologische thriller te gaan lezen. Het heeft een spannend en uitnodigend beeld en zeker met het contrast van de titel is de cover enorm sprekend en uitnodigend. Het zal mijn eerste kennismaking zijn met de schrijfster Karin Thomas, ik ben erg benieuwd om ze me mee haar verhaal in weet te zuigen. Iets waar ik bij psychologische thrillers altijd enorm op hoop.

 

Het verhaal:

Jef en Eva hebben een gelukkig leven en hebben het goed voor elkaar. Jef Dekker is advocaat bij een klein kantoor en zijn vrouw Eva is zwanger van hun eerste kind. Ze verhuizen naar een prachtige villa in een nieuwbouwwijk in Lelystad. Jef krijgt een grote en veelbelovende strafzaak onder zijn hoede die tekenend is voor het verloop van zijn carrière. Het is de strafzaak van de nietsontziende crimineel Herman H. De zaak eist hem volledig op en al snel krijgt zijn leven een andere wending. Eva bouwt ondertussen een hechte vriendschap op met haar buurvrouw Ellen. Echter, niets is wat het lijkt. Wat is iemands zijn of haar motief? Jef maakt verkeerde keuzes en er ontstaat al snel een dodelijk spel waar geen ontkomen meer aan is, zeker wanneer hun pasgeboren dochter wordt ingezet.

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint met een rustige opbouw waarbij we de hoofdpersonages Jef en Eva beter leren kennen. Ze zeggen hun oude leventje vaarwel en starten samen een nieuw hoofdstuk. Hierdoor krijgt het verhaal een rustige start, maar al snel weet Karin me mee te nemen het verhaal in. Al snel bouwen de steeds bizarre, vreemdere en heftige gebeurtenissen zich op, waardoor niets meer is wat het lijkt.


Karin Thomas heeft een hele levendige en vlotte schrijfstijl waardoor je echt in het verhaal zit. Ook de krachtige dialogen weten het tot een spannend en realistisch verhaal te maken. Steeds als je denkt dat het niet gekker en heftiger kan, weet Karin er een nieuwe wending aan te geven, waardoor je opgebouwde verwachting over het complot compleet van tafel wordt geveegd. Het plot was dan ook echt super, zeker hoe ze alle puzzelstukjes op zijn plek liet vallen.


De plicht is een psychologische thriller die je compleet mee neemt in het verhaal. De vreemde, bizarre en heftige gebeurtenissen stapelen elkaar op en door de onverwachte wendingen is het een boek dat de spanning er constant inhoudt. Door de levendige en vlotte schrijfstijl van Karin leest het boek ook nog eens heerlijk weg. Ik zeg een topper van een aanrader!

Ik wil meer van Karin Thomas lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page