top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De rest is confetti - Lotte Petersen

Na het lezen van zoveel enthousiaste recensies kon ik natuurlijk niet achterblijven om dit boek te gaan lezen.

Nederlands | Paperback | 9789402711479 | 12 oktober 2022 | 336 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Ik heb zoveel enthousiaste recensies over dit boek gelezen, dat ik gewoon niet achter kon blijven en ook dit boek moest gaan lezen. Ik heb nog niet eerder een boek van Lotte Petersen gelezen, terwijl ik haar eerdere boek wel op mijn te lezen stapel heb liggen. De cover van het boek is erg uitnodigend en heeft op en top het feelgood gevoel. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen.

 

Het verhaal:

Lola de Winter is journaliste en droomt van een carrière vol baanbrekende interviews en primeurs. Ze werkt al jaren bij de dorpskrant, maar daar komt ze niet verder dan artikelen over hondenuitlaatplaatsen, parkbankjes en rommelmarkten. Dan loopt ze een oude bekende tegen het lijf die haar leven compleet verandert. Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt als Lola, alleen hij heeft het helemaal gemaakt. Hij is uitgegroeid tot een van de beroemdste en geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel. Zij krijgt de grote primeur, als zij iemand uit het verleden van Abel opspoort. Hoe ver wil Lola gaan om carrière te maken? En hoe ver gaat ze voor de liefde?

 

Mijn ervaring:

Lola is een fantastisch personage dat Lotte enorm goed en uitgediept heeft weten te verwoorden. Zonder moeite kan je compleet in het verhaal en het leven van Lola opgaan. Ze kent haar onzekerheden, maar is daarnaast ook een krachtige en sterke vrouw die weet wat ze wil. Ook de andere personages en met name Abel van Engelen heeft ze geweldig neergezet. Tijdens het lezen werd mijn zwak voor Abel ook steeds groter.


Lotte heeft een hele vlotte en krachtige schrijfstijl, precies wat je bij een feelgood zou verwachten. Daarnaast heeft ze ook een perfecte en originele verhaallijn neer weten te zetten. Het verhaal kent heerlijke wendingen en ups en downs en op de perfecte momenten weet Lotte er een flinke dosis humor in te stoppen. Ik heb enorm vaak om de gebeurtenissen zitten lachen.


Wauw! Het boek heeft mijn hoge verwachtingen overtroffen. Wat een heerlijke, originele en goede feelgood was dit. Doordat ik compleet opging in het personage Lola en de sterke verhaallijn heb ik het boek dan ook in één dag uitgelezen. Voor iedereen die van feelgood houdt en het boek nog niet gelezen, raad ik je aan dit boek echt te gaan lezen!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page