top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De riten van het water – Eva García Sáenz de Urturi

Na het luisteren van De stilte van de witte stad, tijd voor deel twee.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789046172995 | 17 december 2019 | Speelduur: 17:21:23 minuten | Uitgeverij A.W. Bruna | Prijs €11,99


Voor het lezen:

Na het luisteren van De stilte van de witte stad, die me erg goed bevallen is, tijd voor het tweede deel van deze thrillerserie. Ik heb hoge en goede verwachtingen van dit nieuwe deel. De covers sluiten mooi op elkaar aan, ook ditmaal is er weer een oud monumentaal pand in de nacht te zien.

 

Het verhaal:

We volgen het verhaal van Inspecteur en profiler Unai López. Ditmaal krijgt hij het vreselijke nieuws dat zijn oud ex-vriendinnetje van vroeger, Ana Belén Liaño, dood is aangetroffen. Het blijkt al snel dat ze zwanger was en op een 2600 jaar oude en rituele wijze om het leven is gebracht. Unia zet de jacht op de moordenaar die de Riten van het Water imiteert op historische plekken in Baskenland en Cantabrië. Hierbij heeft de moordenaar het gemunt op zwangere slachtoffers. Ook Commissaris Alba Díaz de Salvatierra is zwanger, maar door haar stilzwijgen brengt ze zichzelf in gevaar. Als Unai de vader is, zoals wordt beweerd, is de kans groot dat Alba ook snel wordt toegevoegd aan de lijst met slachtoffers voor de Riten van het water.

 

Mijn ervaring:

Eva García Sáenz de Urturi heeft een hele gedetailleerde, meeslepende en levendige schrijfstijl. Hierdoor ga je helemaal op in deze spannende thriller, waarbij historie en oude rituelen in de verhaallijn verweven zijn. Eva García Sáenz de Urturi heeft erg goed een gevoel om een bepaalde sfeer en stemming in het verhaal te brengen, weet omgevingen en gebeurtenissen goed en soms uitgebreid te beschrijven, zonder dat het afbreuk doet aan de verhaallijn.


Het verhaal volgt op het eerste deel, waarbij in dit deel ook meermaals wordt teruggegrepen naar gebeurtenissen die zich toen voordeden. Doordat we het leven van Inspecteur en profiler Unai López verder vervolgen, zien we hem en zijn collega's nu in het tweede deel evolueren en leer je ze steeds beter kennen. Ook doordat we in dit deel teruggrijpen naar de tienerjaren van Unai, leer je het personage nog beter kennen.


Het verhaal zelf heeft wel een verrassende, originele en sterke nieuwe zaak die compleet wordt uitgediept en waarbij we ook meer lezen over het privéleven van Unai. Het verhaal heeft wel eenzelfde soort opbouw als dat we bij deel één zagen. We lezen het verhaal in de huidige tijd, waarbij er hoofdstukken volgen over de tienerjaren van Unai en de verschillende gebeurtenissen die zich toen voordeden. Hiermee wordt langzaam de puzzel uitgebreid en wordt er meer duidelijk. Wel weet Eva García Sáenz de Urturi je meermaals op het verkeerde been te zetten naar de dader. Met een spannend en goed plot wordt de complete zaak volledig opgehelderd en afgerond.


De riten van het water is een spannend, origineel en goed vervolg. Eva García Sáenz de Urturi heeft een filmische en vlotte schrijfstijl, waardoor je weer opnieuw met inspecteur en profiler Unai López een nieuwe zaak induikt en ook een kijkje krijgt in zijn privéleven en zijn verleden. Hiermee weet Eva García Sáenz de Urturi het personage kracht te laten evolueren. Ik heb weer erg genoten en ga zeker deel drie van de serie ontdekken. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page