top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De roep terug – Ann Cleeves

Eindelijk kan ik dan gaan genieten deze veelbelovende thriller! A.W. Bruna bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789400516311 | 26 juli 2023 | 416 pagina's A.W. Bruna Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Deze duistere en onheilspellende cover wist direct mijn aandacht te trekken. Het ruige zee landschap in blauwtinten roept het gevoel op dat er storm op komst is. De typografie van de titel en schrijfster is goed afgestemd op het beeld en goed leesbaar. De quote van David Baldacci ‘Als groot fan van Cleeves’ Vera- en Shetland-boeken had ik hoge verwachtingen en ze heeft die ver overtroffen. Een verbluffende start van een nieuwe serie.’ maakt me super nieuwsgierig. Het is het eerste boek van Ann Cleeves dat ik ga lezen, maar ik heb hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Inspecteur Matthew Venn neemt op afstand afscheid van zijn vader. Sinds de dag dat hij de strenge evangelische gemeenschap verliet, deed zijn familie ook afstand van hem. Terwijl hij toe kijkt, wordt hij gebeld dat er een stoffelijk overschot is aangetroffen op het strand. Een man met een tatoeage van een albatros in zijn nek is door steekwonden om het leven gebracht. De zaak brengt Matthew in contact met mensen uit zijn verleden. Dodelijke geheimen ontrafelen zich, terwijl Matthews nieuwe leven wordt overspoeld door dingen die hij dacht in het verleden te hebben gelaten.

 

Mijn ervaring:

Het is enorm fijn hoe in dit deel de personages en met name Matthew, Jen, Ross als rechercheurs en Jonathan, de man van Matthew in het verhaal worden geïntroduceerd. Hierdoor worden ze op sterke wijze neergezet en krijg je een goed beeld van de personages en de verhoudingen tot elkaar, daarbij ontvouwt zich dan op heel natuurlijke wijze de moordzaak. Het verhaal wordt hierdoor ook gelijk interessant en begint de spanning zich op te bouwen. Het is sterk dat Ann Cleeves heeft gekozen voor verschillende, unieke en niet doorsnee personages, wat in mijn ogen direct het verhaal verrijkt.


Ann Cleeves heeft een levendige en vlotte en natuurlijke schrijfstijl. Het verhaal voelt daardoor enorm realistisch aan en je kan er enorm gemakkelijk in mee gaan. Het verhaal wisselt van verschillende perspectieven. De personages zijn zo goed neergezet en uitgediept, waardoor dit juist een mooie verrijking en bredere kijk op de verhaallijn geeft. Het is een brede, sterke en originele verhaallijn die goed in elkaar zit. Doordat er gebeurtenissen, plaatsen en mensen uit het verleden van Matthew in de verhaallijn mee spelen, leer je nog meer over het personage. Het is geen thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar het verhaal zit bijzonder goed in elkaar. Het plot is verrassend, sterk en laat de gebeurtenissen op treffende wijze in elkaar vallen, waardoor het verhaal op een goede en volledige wijze wordt afgerond.


De roep terug is het eerste deel van de Matthew Venn-thriller serie van Ann Cleeves. Ze wist mijn hoge verrassingen te overtreffen. De personages zijn enorm sterk neergezet en goed uitgediept. De brede verhaallijn voelt enorm realistisch aan en zit op geniale wijze in elkaar. De levendige en vlotte schrijfstijl van Ann Cleeves zorgt ervoor dat je in het verhaal op kan gaan. Met een verrassend en goed afgerond plot sluit het eerste deel van deze serie af. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page