top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De roep van de raaf – Jen Minkman en Mercy Ngeno

Een YA-boek met een veelbelovende cover, die me enorm nieuwsgierig weet te maken.

Nederlands | Hardcover | 9789493265462 | 30 juni 2023 | 200 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €16,95


Voor het lezen:

De prachtige cover van deze young adult wist direct mijn interesse te wekken. De donkere en duistere cover met een stralende donkere vrouw die magie uitstraalt, die omhoog naar een raaf kijkt weet direct mijn aandacht te trekken. De titel daaronder in het goud laat op de donkere achtergrond de titel er echt uitknallen. Ik heb al eerder met veel plezier boeken van Jen Minkman gelezen. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig hoe ze dit samen met Mercy Ngeno doet. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

In het dorpje Tamboyon mogen alleen mannen magie gebruiken. Wanneer de zestienjarige Chela in de nacht een visioen krijgt van een raaf die haar vertelt haar eigen magie op te roepen en te gebruiken om haar volk, de Kipsigis, te beschermen, is ze bang. Ze besluit op aanraden van haar beste vriend naar de dorpsraad te gaan om te vertellen wat ze heeft gehoord. De mannen geloven dit niet en straffen haar. Ze wordt verbannen en moet door de wildernis gaan zwerven. Haar twee beste vrienden, Kibelei en Chebet, besluiten met haar mee te gaan. Zal het haar lukken haar magie onder controle te krijgen en haar volk en dorp te redden?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is geschreven vanuit de zestienjarige Chela. Die enorm mooi en goed is neergezet, zowel in haar handelingen als in haar gedachten en emoties krijg je als lezer een goede kijk. Hierdoor kan je perfect in de verhaallijn mee gaan. Ook de andere personages, waaronder Kibelei en Chebet, zijn goed neergezet. Het is erg leuk dat Jen Minkman en Mercy Ngeno in haar verhaal buiten het standaard plaatje van man-vrouw relaties weten te gaan. Jen Minkman en Mercy Ngeno hebben een hele vlotte en levendige schrijfstijl. Het is eigenlijk precies wat je van een young adult mag verwachten en het verhaal leest dan ook heerlijk weg. De verhaallijn is fantasierijk, hoewel het voor een deel gebaseerd is op bestaande feiten. Het is origineel en erg mooi en zit goed in elkaar. Door de vele wendingen en gebeurtenissen weet het verhaal je van begin tot het einde in de ban te houden en is stoppen met lezen onmogelijk. Bij het plot vallen de dingen op een prachtige manier samen en het boek sla je dan ook met een goed gevoel dicht. De roep van de raaf is een originele, fantasierijke en mooie young-adult. Het is heerlijk vlot en krachtig geschreven en er zit een heerlijk tempo in de verhaallijn. Het boek leest ongelofelijk lekker weg en weet je van begin tot einde te verrassen en te boeien. Deze young adult is een heerlijke en verrassende aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

27 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page