top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De seizoensdief – Aysline McGrath

Een korte novelle en eerste deel van een reeks die vooral de aandacht trok door een mooie cover. Ik was een van de gelukkigen die dit boek voor de blogtour van Books & Butterflies mocht lezen. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464510911 | Druk: 1 | 24 april 2022 | 53 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij Books & Butterflies | €5,99


Voor het lezen:

Ik hou van boekenseries en dit is de eerste novelle van een reeks. Dus mijn interesse was gelijk gewekt. Daarnaast heeft deze novelle ook nog eens een prachtige cover (helaas zie je daar dan weer op je e-reader weinig van) van een magische bosomgeving met heel subtiel in de verte een kasteel. Aangezien de meeste die mij kennen mijn grote liefde voor de natuur kennen was ik natuurlijk snel verkocht. Ik hoop een heerlijke fantasy/young adult achtige novelle te gaan lezen.

 

Het verhaal:

Er heerst grote armoede in het Koninkrijk. De seizoenen lijken verleden tijd, waardoor de oogsten al jaren rampzalig zijn, zijn er zware stormen op zee waardoor de visvangst bijna onmogelijk is en de bevolking constant gebukt gaat onder regen en onweer. De oude koning Marius wil na de dood van zijn vrouw zijn krachten van Weermagie niet meer delen met zijn koninkrijk.

Dan krijgt Vesper, een meesterdief, een grote opdracht die, als ze die voltooid, eindelijk een nieuwe start in haar leven gaat betekenen. De opdracht die Berach haar geeft lijkt alleen onhaalbaar. Ze moet het Kristal der Seizoenen uit het Paleis stelen en vernietigen. Berach denkt hiermee de seizoenen terug te geven en een einde te maken aan de armoede. Tijdens deze opdracht ontdekt Vesper dat er meer is dan alleen goud en krijgt nieuwe hoop voor een verrassende toekomst.

 

Mijn ervaring:

Het is een fantasie-young adult novelle die vlot en krachtig geschreven is. In de novelle wisselen we per hoofdstuk tussen de personages Vesper en Berach waardoor dat je van beide een perspectief krijgt van de situaties en hun gedachten. Ik had in het begin wat moeite met de afwisseling tussen de personages, waardoor dat ik wat de focus uit het verhaal en de situatie verloor. Aan de andere kant kreeg je op deze manier wel een goede kijk in het verleden en de beweegredenen van de 2 hele verschillende karakters en dat gaf ook juist wel weer iets heel sterks aan het verhaal.


De verhaallijn heeft een leuke opbouw en door de wisseling van het perspectief tussen Vesper en Berach maakt het ook dat de tocht naar het Kristal der Seizoenen ook een extra dimensie krijgt. Het verhaal neemt leuke wendingen en tegen het plot gebeurt er ineens onwijs veel wat je niet ziet aankomen. Wat ook heel sterk was, was het epiloog dat een korte inleiding geeft in het vervolg van deze novelle, waardoor je als lezer gelijk nieuwsgierig wordt naar het vervolg.


De novelle is een leuk en goed begin van een serie en zeker een leuke aanrader voor alle fantasy en young adult lezers om te lezen. Ik ben in ieder geval erg nieuwsgierig geworden naar het vervolg.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,511 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page