top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De sleuteldrager – Charlotte de Winter

Ik kreeg van Uitgeverij Zilverspoor de kans om deze magische thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789463084871 | 03 augustus 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Zilverspoor | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Een magische thriller. Het is enige tijd geleden dat ik van dit genre heb genoten, hierdoor heb ik er juist weer heel veel zin in. Omdat het net wat anders dan anders is. De schrijfster Charlotte de Winter is voor mij nog een onbekende schrijfster, hierdoor weet ik nog niet wat ik kan verwachten. Wel is de duistere en onheilspellende cover uitnodigend en is de flaptekst veelbelovend.

 

Het verhaal:

Finlay Reid, is 33 jaar en werkt als rechercheur bij Moordzaken. Hij krijgt plotsklaps de gave om van anderen hun gedachten en herinneringen te kunnen zien. Hij ontmoet een Halfweg, een overledenen die op aarde blijft ronddolen, hij vraagt hem te helpen met de stap naar het hiernamaals. Hij heeft het druk met een onderzoek naar brute moord op een Engelse wetenschapper, dus hij heeft hier geen tijd voor. Zijn vrouw, Robyn Ashton, is de hoofdverdachte van de zaak. Alleen bij hun onderzoek wordt hij gehinderd door Damier, een levensgevaarlijke crimineel, die zich niet laat hinderen door zijn dood. Hierdoor moet Finlay toch noodgedwongen zijn gave gebruiken om de zaak op te lossen en zelf in leven te blijven.

 

Mijn ervaring: Het verhaal is geschreven vanuit verschillende personages die we het verhaal volgen. Hierdoor zit je als lezer niet helemaal in het verhaal en de gebeurtenissen, maar ervaar je het verhaal meer vanaf enige afstand. Daarbij is het boek opgebouwd uit vrij korte stukken waarin het perspectief wisselt. Hierdoor ondervond ik enige moeite om in het verhaal te komen.


De personages zijn onderscheidend en kennen een mooie diversiteit. Ook de gaven worden helder en goed uitgelegd, wat op een natuurlijke manier in de verhaallijn is verwerkt. Dit is erg fijn. Het is een originele, bijzondere en mooie verhaallijn, die gedurende het verhaal veel vragen oproept en een mooie spanningsopbouw heeft. Naarmate het plot vordert wordt de spanning goed verhoogd. Wel viel voor mij tegen het einde niet alle puzzelstukjes helemaal duidelijk op zijn plek. Hierdoor ben ik benieuwd of het verhaal nog een vervolg gaat krijgen.


De sleuteldrager is een originele, verrassende en mooie magische thriller. De personages zijn goed te onderscheiden en ook de magische elementen in het verhaal zijn zo verwerkt dat het passend en goed voelt. De verhaallijn kent een mooie spanningsopbouw en blijft tot het einde sterk. Ik heb genoten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5


11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


Komentowanie zostało wyłączone.
bottom of page