top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De speurders van morgen - De kunstroof - Jeroen van Berckum

Ik kreeg van Uitgeverij Clavis en Jeroen van Berckum de kans om het tweede deel van deze spannende jeugdboekenserie te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789044847420 | 29 augustus 2022 | 208 pagina's Uitgeverij Clavis | Prijs €19,95


Voor het lezen:

Na het lezen van De overval, sta ik te stuiteren om verder te gaan genieten van de spannende avonturen van Jonas en Maartje. Aan de titel van het boek te zien, gaan ze door de waarschuwingen en tips van de Opa van Jonas weer een spannend verhaal tegemoet. Ik heb enorm hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

De Opa van Jonas is uitvinder en bouwde een tijdmachine, waardoor hij één dag verder in de toekomst belandde. Nu stuurt hij vanuit de toekomst berichten naar Jonas en Maartje waarbij hij hoopt dat ze verschrikkelijke gebeurtenissen kunnen voorkomen. Nu stuurt Opa een bericht over een museumroof die gaat plaatsvinden. Door middel van raadsels, puzzel en een escaperoom moeten Jonas en Maartje ervoor zorgen dat zij de wereldberoemde kunstwerken terug zien te krijgen. Wie zit er achter deze mysterieuze kunstroof? Voor dappere lezers vanaf 9 jaar.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is erg levendig, vlot en met veel spanning, humor en fantasie geschreven. Jeroen van Berckum heeft zich helemaal in de jonge lezertjes verdiept en we beleven het verhaal dan ook vanuit hun standpunt. In deel één, De overval, lazen we het verhaal door de ogen van Jonas. Nu lezen we het verhaal door de ogen van Maartje. Het is daarbij een erg eigentijds verhaal en Jeroen van Berckum houdt ook goed rekening met de belevingswereld van de doelgroep.


Het is leuk hoe Jonas en Maartje, ondanks dat ze dezelfde leeftijd hebben, twee totaal verschillende persoonlijkheden hebben. Nu we het verhaal door de ogen van Maartje lezen, wordt Maartje ditmaal nog wat verder uitgediept en krijg ik meer bewondering en affiniteit met het personage, wat ik in deel één nog wel eens miste. De wisselwerking tussen de twee is erg mooi en bijzonder. Ze weten elkaar door hun verschillen echt aan te vullen en te versterken.


Ondanks dat het verhaal prachtig aansluit op De overval, is dit weer een nieuw, origineel en spannend avontuur. Het verhaal is losstaand te lezen, maar voor de echte pret en de intense en totale beleving zou ik je aanraden bij deel één te beginnen. Het is een spannend, fantasierijk en goed avontuur met erg leuke humor. Ditmaal laat Jeroen van Berckum je als lezer echt mee puzzelen, door alle raadsels en hersenkrakers die Maartje en Jonas moeten oplossen. Het is een spannende race tegen de klok met een heerlijke plottwist en een erg verrassend einde dat je niet aan ziet komen. Het verhaal sluit op prachtige wijze af.


De speurders van morgen - De kunstroof, is het tweede deel van deze geweldige, spannende en avontuurlijke jeugdserie van Jeroen van Berckum. Het is enorm vlot, eigentijds en levendig geschreven en het is echt een verhaal waar je compleet in opgaat. Ditmaal beleven we het verhaal door de ogen van Maartje, die nu wat verder wordt uitgediept. Het is een origineel verhaal waarbij je als lezer echt mee puzzelt bij de raadsels en hersenkrakers. Tot slot volgt een verrassend en goed einde. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page